Mladá slovenská skupina Central Groove Project, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje prvky z rôznych hudobných štýlov s dôrazom na kvalitné texty, vydala nový singel Prvá posledná. Pieseň je predzvesťou debutového albumu, ktorý kapela plánuje vydať ešte tento rok.

Text piesne Prvá posledná ponúka poslucháčom intímny pohľad do osobnej cesty speváka a klaviristu Martina Činčuru. Je spomienkou na obdobie, keď hudobník počas vysokej školy odcestoval do Paríža na Erasmus, čoho dôsledkom bol koniec osemročného vzťahu. Po náročnom roku vzájomného odlúčenia sa nakoniec ich cesty opäť spojili a táto skúsenosť oboch posilnila a priviedla k väčšej vnútornej zrelosti a pochopeniu. V týchto dňoch pár plánuje spoločnú svadbu.

"Písanie textu je pre mňa zároveň aj terapiou. Počas písania textu piesne Prvá posledná som prišiel na to, že aj keď sa niektoré veci zdajú na prvý pohľad veľmi zlé, s odstupom času to môže byť moment, vďaka ktorému vznikne niečo ešte krajšie, ako bolo predtým. Bolo to náročné rozhodnutie zazdieľať takýto intímny moment zo svojho života, ale napokon som si uvedomil, že rozchody a problémy vo vzťahu prežíva v istom momente asi každý človek. Nakoniec som rád, že môžem zdieľať túto osobnú časť svojho života práve prostredníctvom hudby, pretože to je niečo, čo ma skutočne baví," hovorí Martin Činčura.

Skladba Prvá posledná je už piatym vydaným singlom skupiny Central Groove Project. S jednou zo svojich predchádzajúcich skladieb Nevinné stretnutie v roku 2022 kapela získala ocenenie za najlepší text v súťaži Košický zlatý poklad. Obidve piesne sú spolu s ďalšími singlami Prečo (2022), Potulky lesom (2022) a Nie vždy (2023) dostupné na všetkých streamovacích platformách.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Central Groove Project informoval Martin Činčura. Správu sme upravili. Novinky skupiny môžete sledovať na oficiálnom webe www.centralgroove.sk a sociálnych sieťach Instagram a Facebook.