Tento týždeň v rámci hudobného diania oficiálne začala letná uhorková sezóna, takže nám nezostáva nič iné než dať priestor aj novinke, o ktorú by ste možno inak nezakopli: návrat Ibrahima Maigu na slovenskú hudobnú scénu! (wééj) Postarali sa o to Michal Chrenko a jeho bratranec Kristián v rámci ich nového spoločného projektu Final Product.

Michal Chrenko a Kristián Formel už v minulosti spolupracovali na sólových pesničkách superstaristu. Teraz sa však rozhodli vystupovať pod spoločnou vlajkou. "Veľa ľudí sa ma pýtalo, prečo som skončil s hudbou, no málokto vedel, že som potichu naberal kontakty, skúsenosti a popri osobnom živote som pomaly chystal projekt Final Product. Aj keď o mne nebolo počuť, s hudbou som nikdy neskončil," hovorí Michal Chrenko. Okrem spevu a skladania piesní je tiež bubeníkom kapely Metropolis, ktorá sa tento rok prezentovala dvoma skladbami s vynoveným zvukom a slovenskými textami - Dole hlavou a Všetko sa ti vráti. Ako autor a spevák naposledy zaujal v decembri minulého roka vianočnou spoluprácou s Martinom Harichom a Robom Šimkom na piesni Hviezda na cestu svieť.

Prvý počin projektu Final Product s názvom Hello Hello je však niečím úplne iným. Pozitívne možno hodnotiť inštrumentálnu a zvukovú stránku singla, ktorý dvojica nahrávala v Štúdiu 7 v spolupráci s producentom Vladom "Randym" Gnepom a tiež v obľúbenom štúdiu Celeste Buckingham či Majka Spirita - LittleBeat. Kombinácia anglického pseudorapu v štýle MC Erika s jednoduchým refrénom, ktorý si zvládnete zahulákať aj so štyrmi promile a v ktorom nechýba obligátny odkaz pre hejterov, už taká chvályhodná nie je.

Vlastne sa dá povedať, že ak má tento song gule, tak je to naozaj hlavne vďaka Ibrahimovi Maigovi. Toho Chrenko podľa vlastných slov prizval, pretože si skladba po druhom refréne žiadala kúsok Afriky. Aj vám to dáva asi taký zmysel, ako zdraviť Slovensko po anglicky v piesni nahratej na Slovensku? Vo výsledku je to však práve Ibiho osviežujúca pasáž v rodnom jazyku, ktorá ma na skladbe najviac baví. Cítiť z nej radosť z hudby a vášeň, o ktorej v sprievodnej tlačovej správe hovorí aj slovenská autorská dvojica. V kombinácii s tragicky amatérskym béčkovým videoklipom, ktorý sa len tak hemží logami, prvoplánovou reklamou a párty zábermi v štýle neslávneho antihitu Sexi Lady, im však tú vášeň a emóciu neuverí asi nikto. Aj preto tu, pre ich vlastné dobro, namiesto videa zverejním len audio player.

Final Product (feat. Ibrahim Maiga) - Hello Hello

Autor: Patrik Marflák + citácie a info z tlačovej správy k singlu
Foto: Facebook.com/finalproductofficial