Na očakávanom desiatom albume anglickej kapely New Order s názvom Music Complete sa podieľa aj niekoľko zaujímavých hostí. Okrem 68-ročnej rockovej legendy a lídra skupiny The Killers na nahrávke hosťuje aj speváčka projektu La Roux či polovica dua The Chemical Brothers.

Iggy Pop, ktorý je frontmanom skupiny The Stooges, si zaspieval v piesni Stray Dog. 34-ročný Brandon Flowers hosťuje v záverečnej skladbe s názvom Superheated. Zaujímavosťou je, že jeho kapela The Killers si zvolila názov podľa fiktívnej kapely z videoklipu k piesni Crystal práve od New Order.

Elly Jackson z La Roux spieva až v troch piesňach - Tutti Frutti, People on the High Line a Plastic. Tom Rowlands z dua The Chemical Brothers, sa zase postaral o produkciu piesní Singularity a Unlearn This Hatred.

Formácia z albumu zatiaľ ponúkla tri krátke ukážky a zverejnila tiež obal, ktorého autorom je dlhoročný spolupracovník skupiny Peter Saville. Na nahrávke, ktorá vyjde 25. septembra a bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb, pracujú Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert, Phil Cunningham a Tom Chapman. Ide o prvú štúdiovku, ktorú kapela pripravuje bez zakladajúceho člena, basgitaristu Petra Hooka. Ten zoskupenie opustil v roku 2007.

Ukážky z albumu Music Complete:


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/iggypop - Xavier Martin

Súvisiaci interpreti: Iggy Pop, New Order