Americká rocková kapela Weezer oznámila, že v piatok 7. októbra uvedie na trh deluxe edíciu svojej štvrtej eponymnej štúdiovky s podtitulom (The White Album), ktorá v základnej verzii vyšla v apríli.

Rozšírená verzia bude okrem pôvodných desiatich piesní obsahovať aj štyri bonusové skladby - I Love The USA, Friend Of A Friend, Fake Smiles And Nervous Laughter a remix piesne Jacked Up, v ktorom hosťujú Nadežda Tolokonnikovová z Pussy Riot a Michael Fitzpatrick z Fitz and the Tantrums. Priaznivci kapely už pritom mali možnosť vypočuť si skladby I Love The USA a Fake Smiles And Nervous Laughter.

Kapela Weezer vznikla v roku 1992 v Los Angeles a v súčasnosti ju tvoria Rivers Cuomo (spev, gitara), Patrick Wilson (bicie), Brian Bell (gitara) a Scott Shriner (basgitara). Debutovali o dva roky neskôr eponymnou štúdiovkou s podtitulom The Blue Album , po ktorej nasledovali nahrávky Pinkerton (1996), Weezer (The Green Album) (2001), Maladroit (2002), Make Believe (2005), Weezer (The Red Album) (2008), Raditude (2009), Hurley (2010), Everything Will Be Alright In The End (2014) a spomínaný Weezer (The White Album). Medzi ich najznámejšie skladby patria Buddy Holly, Undone - The Sweater Song, Say It Ain't So, Perfect Situation, Beverly Hills alebo Pork And Beans.

Tracklist deluxe verzie albumu Weezer - Weezer (The White Album):
1 California Kids
2 Wind In Our Sail
3 Thank God For Girls
4 (Girl We Got A) Good Thing
5 Do You Wanna Get High?
6 King Of The World
7 Summer Elaine And Drunk Dori
8 L.A. Girlz
9 Jacked Up
10 Endless Bummer
11 I Love The USA
12 Jacked Up (Remix) f. Nadežda Tolokonnikovová & Michael Fitzpatrick
13 Friend Of A Friend
14 Fake Smiles And Nervous Laughter  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/weezer

Súvisiaci interpreti: Weezer