Bratislavská Eurovia Aréna (športová hala Pasienky) bude v nedeľu dejiskom jedného z vrcholov práve prebiehajúceho turné Šansóny a iné piesne, na ktorom sa spojili traja velikáni česko-slovenskej hudobnej scény - Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup. Súčasťou večera budú aj dva krsty.

Richard Müller nie je len interpretom, ale aj výnimočným autorom. Počas svojej viac ako 30-ročnej kariéry napísal množstvo textov, ktoré poznajú generácie (napr. Milovanie v daždi, Nebude to ľahké či Neuč vtáka lietať). A práve texty jeho piesní sú súčasťou novej publikácie s jednoduchým názvom Texty, ktorú Richard uvedie do života na bratislavskom koncerte.

"Už dávnejšie sme s kolegami uvažovali o tom, že by stálo za to zosumarizovať moje texty. Všetky sú odrazom istých mojich životných etáp - keď sme knihu dávali dokopy, aj ma trochu chytala nostalgia. Som rád, že sa dodnes mnohým ľudom páčia, asi sú im blízke. Teraz ich môžu mať aj doma v knižnici," vraví Richard Müller.

Knihu prvý raz predvedú verejnosti na bratislavskom koncerte v rámci turné Šansóny a iné piesne, ktoré oštartovalo 23. septembra v Liptovskom Mikuláši. Okrem vzácnych hostí z Českej republiky Michaela Kocába a Ondřeja Soukupa sa na pódiu predstaví aj Bibiana "Bibi" Surovčíková v role predskokanky. Hoci nejde o všeobecne známe meno, rozhodne stojí za pozornosť. Jej nové šansónové skladby napísali Ondřej Gregor BrzobohatýPeter Uličný a krstným otcom CD s názvom Bibi Vol.1, na ktorom ich vydáva, bude práve Richard Müller.

Bibiana "Bibi" Surovčíková s kapelou Zdroj: archív speváčky

"Kedysi dávno som vyhrala súťaž francúzsky šansón s mimoriadne náročnou piesňou od Édith Piaf a už ako tínedžerke mi teda bolo jasné, že šansón je moja osudová cesta. Mala som šťastie, všimli si ma tí správni ľudia a CD je na svete," teší sa talentovaná speváčka a na adresu krstného otca svojej prvotiny dodáva: "Richard má zaslúžene neodškriepiteľný prívlastok legendárny spevák. Mimoriadne si vážim príležitosť, ktorú mi venoval. To, že som dostala možnosť spolupracovať s tými istými autormi hudby a textov ako Richard na ostatnom albume 55, bola obrovská výzva. Podľa prvých reakcií po pár odohratých koncertoch sa zdá, a ja pevne verím, že som Richarda nesklamala," hovorí skromne.

Koncert Bibi Surovčíkovej a trojice Müller-Kocáb-Soukup v bratislavskej Eurovia aréne sa začne v nedeľu 13. októbra o 19:00. Lístky sa dajú zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.

Zostávajúce slovenské termíny turné Šansóny a iné piesne:

8. 10. - Trnava, Holiday Inn 
9. 10. - Nitra, Estrádna sála PKO 
11. 10. - Nové Zámky, Cisársko-kráľovská historická jazdiareň 
12. 10. - Komárno, Mestská športová hala 
13. 10. - Bratislava, Hant Aréna + krst knihy Texty
18. 11. - Prievidza, ŠH City Nike Arena 
19. 11. - Topoľčany, Mestské kultúrne stredisko 
20. 11. - Piešťany, Dom umenia 
23. 11. - Žilina, Dom odborov 
24. 11. - Trenčín, Mestská športová hala 
2. 12. - Prešov, Kino Scala 
3. 12. - Poprad, Dom Kultúry 
4. 12. - Spišská Nová Ves, Športová hala
6. 12. - Snina, Dom kultúry 
7. 12. - Michalovce, Mestské kultúrne stredisko 

8. 12. - Košice, Spoločenský pavilón

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller