Americká speváčka a multiinštrumentalistka St. Vincent sa postarala o soundtrack krátkometrážneho filmu Come Swim, ktorý režírovala jej partnerka Kristen Stewart. Snímka, ktorú nakrútila v rámci projektu Shatterbox Anthology spoločnosti Refinery29, bude mať premiéru na filmovom festivale Sundance.

Kristen Stewart film opísala ako "diptych, ktorý sa zameriava na jeden deň v živote muža, pričom obsahuje impresionistické i realistické prvky". St. Vincent o spolupráci informovala v utorok prostredníctvom príspevku na Twitteri.

Informácia o tom, že 34-ročná hudobníčka a o osem rokov mladšia herečka, známa napríklad ako Bella Swan z upírskej ságy Twilight (2008 - 2012), tvoria pár, sa dostala na verejnosť v októbri. St. Vincent predtým randila napríklad s modelkou a herečkou Carou Delevingne a Stewart zas napríklad s Aliciou Cargile či speváčkou a herečkou Soko.

VIDEO: Rolling Stones majú nový album a klip s krásnou Kristen Stewart

St. Vincent, vlastným menom Anne Erin Clark, začínala ako členka formácie The Polyphonic Spree. Prvý sólový album Marry Me vydala v roku 2007 a nadviazala naň počinmi Actor (2009), Strange Mercy (2011), Love This Giant (2012), ktorý nahrala s Davidom Byrnom, a St. Vincent (2014). Poslednú menovanú nahrávku vyhlásili týždenník New Musical Express (NME), portál Gigwise.com či denník The Guardian za album roka 2014. Štúdiovka hudobníčke vyniesla cenu Grammy a nomináciu na BRIT Award.



Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: St. vincent