Slovenský spevák Peter Lipa vydal novinku s názvom Neviem čo vravieť. Hudbu k piesni zložil Tomi Okres a text napísal Vlado Krausz. O mix a mastering sa postaral Pavol Jeňo, ktorý sa postaral aj o čiernobiely videoklip zachytávajúci samotný priebeh nahrávania v štúdiu Musicology Studios v Košiciach.

"Už dávnejšie mi môj košický priateľ a kolega Tomáš Okres spomínal, že má jeden starší text od Vlada Krausza a pesničku, ktorú by som mal ja naspievať.  Vďaka našim dobrým vzťahom som hneď súhlasil," prezrádza v úvode Peter Lipa.

"Tomi zažil s IMT Smile prvú vlnu veľkej slávy a netajil sa sympatiami k tomu, čo robím ja. Dnes je stabilným členom Chinaski a stal sa z neho skúsený profesionál. Ale predtým než prišlo k tejto pesničke sme si už vyskúšali spoluprácu na pesničke Smútok vianočný. Išlo to celkom dobre. Po našom ostatnom koncerte U Kohúta v Košiciach sme teda naštívili tamojšie štúdio Misicology a spolu s Tomášom nahrali novú pesničku," upresnil rodák z Prešova.

"To pískanie som si po takmer štyridsiatich rokoch, keď som nahrával svoj prvý album celkom užil. Ostatné už vzniklo bez nás. A keď som dostal mailom master, tak som zistil, že Paľko a Tomáš odviedli dobrú prácu. Keď to počul Vlado, tak si už nevedel spomenúť, že taký text niekedy napísal," dodal Lipa.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytol Jozef Šebo. Text správy sme upravili. 

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa