Už v piatok 11. apríla sa v Košiciach a v sobotu 12. apríla v Bratislave uskutoční One Day Jazz Festival. Hlavnou hviezdou podujatí bude americký bubeník Chris Dave, ktorý vystúpi v rámci projektu Chris Dave and the Drumhedz. Na Slovensko prichádza na osobné pozvanie Martina Valihoru, ktorý pozýva aj vás.

"One Day Jazz Festival je postavený na voľnej myšlienke. Výnimočnosť tohtoročného jazzového dňa je, že sa bude konať v kluboch. V rámci charakteru Chrisa Davea and the Drumhedz a celého line-upu festivalu mi napadlo, urobiť to ako takú jazzovú urban párty, aby sa ľudia mohli aj hýbať, keď budú chcieť. Vystúpi silná koncentrácia svetového aj slovenského talentu. Všetci hudobníci, ktorí prídu, sú naše muzikantské klenoty," vyjadril sa organizátor podujatia Martin Valihora.

"Budú to večery, počas ktorých sa ľudia môžu prísť zabaviť, uvoľniť sa a zároveň si vypočuť veľa kvalitnej svetovej hudby. Festival bude aj o tom, ako jazz dokáže spájať aj iné elementy a stále je to o tom, že počúvame kvalitnú hudbu. Treba prísť a podporiť ľudí na pódiu a ukázať, že to, čo robia, má zmysel," dodal.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zaujímavosťou je, že sa kvôli hlavnej hviezde Chrisovi Daveovi organizátori podujatia vydali na špeciálnu služobnú cestu do USA. "V tomto prípade sa mi podaril naozaj husársky kúsok. Obyčajne týchto umelcov stiahneme z turné, ak sú v okolitých krajinách. Tentoraz som pre neho vystaval štyri koncerty v Európe, od Košíc po Prahu, a príde len kvôli nim. Z toho dva sú One Day Jazz Festival v Bratislave a One Day Jazz Festival v Košiciach," prezradil Valihora.

V bratislavskom Ateliéri Babylon a v košickom klube Kasárne/Kulturpark sa okrem toho budú konať aj krsty debutového albumu slovenského klaviristu, skladateľa a hudobného producenta Eugena Vizváryho s názvom Part One (2014). S Vizvárym v projekte Part One pôsobia aj Oskar Rózsa, Rado Tariška, Michal Bugala, Štefan Bugala, Dávid Hodek a Martin Valihora, pričom o spev sa stará Anita Soul.

Návštevníkov Kulturparku okrem Vizváryho zabavia DJ Vec, Martin Janočko a projekt Detská Porcia. Lineup bratislavského koncertu doplní osobne organizátor festivalu Martin Valihora, ktorý predstaví svoju novú hudobnú spoluprácu s DJom Vecom.

Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Fotografie poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show