V pražskom klube NoD vyhlásili v stredu večer víťazov a víťazky anticien Zlatý David. Do štvrtého ročníka ankety, ktorú vyhlasuje portál Hudební masakry, sa zapojilo 33-tisíc ľudí.

Manželka božského Káju Ivana Gottová získala anticenu v kategórii Videoklip za video k prerábke piesne Být stále mlád. S klipom, ktorý bol darčekom ku Gottovým narodeninám, jej pomohol spevák Michal David. Práve po ňom (no nielen po ňom) je pomenovaná samotná anketa.

"Zlatý David je názov zvolený zámerne a je viacvýznamový, môže to byť Dávid proti Goliášovi. Michal David je považovaný za model gýču českého popu, ale keď si človek vypočuje nominovaných na Zlatého Davida, tak zalomí rukami a povie si: Zlatý Michal David," vyjadril sa za usporiadateľov hudobný publicista Jaroslav Konáš.

Prvenstvo v kategórii Speváčka si vyslúžila Ice Queen a v rovnakej mužskej kategórii zvíťazil Renato Salerno, pričom nominovaný bol proti nemu aj jediný zástupca Slovenska v tejto ankete - Martin Jakubec. Najhoršou kapelou sa stala formácia MADS a v kategórii Blamáž získali najviac hlasov Céčkové celebrity hrajúce sa na dídžejov. Na druhom mieste skončila Šlágr TV. Na pódiu sa počas večera predstavili napríklad za kuchára prezlečený pesničkár Kittchen a brnianska speváčka Mucha

Prehľad "ocenených" aj všetkých nominovaných spolu s ich výtvormi nájdete na oficiálnom webe ankety www.zlatydavid.cz. Väčšina mien Vám zrejme nič nebude hovoriť, no keď si ich videá pustíte, okamžite pochopíte...


Zdroj: SITA (iDnes.cz, Zlatydavid.cz)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Michal David