Na finálovom večeri Eurovízie, ktorý sa bude konať 18. mája v izraelskom Tel Avive, vystúpi speváčka Madonna. Popová kráľovná by podľa informácií portálu haaretz.com mala predviesť dve skladby. Informáciu tiež potvrdila Európska vysielacia únia.

Madonnino májové vystúpenie na Eurovízii bude jej štvrtým vystúpením v Izraeli, pričom po prvý raz tam koncertovala v roku 1993. Speváčka predvedie dve skladby. Jednou by mala byť dobre známa hitovka a druhá bude úplnou novinkou. Madonnin tím mal údajne už aj spor s producentmi súťaže ohľadom dramaturgie, pretože speváčka plánuje predviesť pieseň s politickým odkazom. 

Očakáva sa, že Madonna pricestuje do izraelskej metropoly so 160-členným tímom a jej vystúpenie by malo stáť 1,5 milióna dolárov, pričom sumu zasponzoruje podnikateľ, miliardár Sylvan Adams


Izraelská vláda minulý týždeň oznámila , že na ochranu a bezpečnosť podujatia venujú cez 400-tisíc dolárov. Rozhodnutie prišlo po tom, čo výkonný dozorca súťaže poslal premiérovi Benjaminovi Netanyahuovi ostrý list, v ktorom ho varoval, že napätá situácia v Izraeli môže narušiť pokojný priebeh súťaže. 

V januári Roger Waters z Pink Floyd vyzval BBC, aby tento ročník Eurovízie neodvysielala. V otvorenom liste, ktorý podpísalo viac ako 50 popredných umelcov, hudobník požadoval, aby sa BBC zasadila o zmenu miesta konania kvôli "systematickému porušovaniu ľudských práv Palestínčanov Izraelom".


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: haaretz.com)
Foto: facebook.com/madonna

Súvisiaci interpreti: Madonna