Raper Macklemore a producent Ryan Lewis ovládli americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Po hite Thrift Shop (feat. Wanz) sa im to podarilo so skladbou Can't Hold Us s hosťujúcim Rayom Daltonom.

Zapísali sa tak do dejín Billboardu, keď sa im ako prvej hudobnej dvojici podarilo ovládnuť rebríček s prvými dvoma singlami. Spomedzi všetkých interpretov sa rovnaký kúsok naposledy podaril speváčke Lady Gaga, ktorá Billboard v roku 2009 ovládala s piesňami Just Dance a Poker Face. Skladby Thrift Shop a Can't Hold Us pochádzajú z albumu The Heist (2012), ktorý vyšiel v októbri.

Zaujímavosťou v prípade dua Macklemore a Ryan Lewis je, že patria medzi najpredávanejších interpretov tohto roka aj napriek tomu, že nemajú podporu veľkého vydavateľstva. Svoju hudbu vydávajú na vlastnej značke Macklemore a propagujú ju len cez internet. Prečítajte si viac


Z minulotýždňovej jednotky klesla na druhú priečku americká speváčka Pink s aktuálnym hitom Just Give Me a Reason, ktorý je už niekoľko týždňov najhranejšou skladbou na Slovensku. Z päťky na trojku sa posunul americký spevák Justin Timberlake so singlom Mirrors, na štvorke je barbadoská speváčka Rihanna a Mikky Ekko s baladou Stay a prvú päťku uzatvára spevák Bruno Mars s piesňou When I Was Your Man.

Albumový rebríček ovládol country spevák Kenny Chesney

Spevák Kenny Chesney podľa očakávania dobyl americký albumový rebríček Billboard 200. Na čelo sa dostal s novinkou Life on a Rock (2013). Pre 45-ročného country muzikanta ide už o siedmu no. 1 nahrávku v kariére. V štatistikách je pred ním už len legendárny Garth Brooks s ôsmimi prvenstvami. Prvým singlom z jeho aktuálneho albumu je skladba Pirate Flag, ktorá vyšla už vo februári. 


Z minulotýždňovej jednotky klesol na dvojku kanadský spevák Michael Bublé s ôsmou štúdiovkou To Be Loved (2013). Rovnako ako pred týždňom je na trojke americký spevák Justin Timberlake s nahrávkou The 20/20 Experience (2013). Z druhej priečky na štvorku klesla v rebríčku víťazka šou American Idol Fantasia so štvrtou štúdiovkou Side Effects Of You (2013). Prvú päťku tentoraz uzatvára dvojica Macklemore a Ryan Lewis so spomenutou nahrávkou The Heist (2012).  

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Carlo Allegri/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Macklemore & Ryan Lewis