Už 19. novembra sa fanúšikovia anglickej hudobnej stálice dočkajú nového albumu s názvom The Bridge. Dovtedy si musia vystačiť s malou ukážkou vo forme singla If It's Love, kde Sting predvádza svoj nepopierateľný dar pre tvorbu pozitívnych, sviežich a nákazlivých popových melódií.

Priamočiarej a ľahučko plynúcej milostnej skladbe dominuje charakteristický hlas a hvízdanie mnohonásobného držiteľa Grammy. Text piesne je úvahou o romantických citoch, ktoré Sting prirovnáva k symptómom choroby.

Nový album The Bridge vznikal v období pandémie a Sting na ňom rozpráva o osobnej strate, odlúčení a neobvyklých sociálnych a politických zmätkoch. "Tieto piesne stoja na pomedzí stavu mysle a tým druhým, životom a smrťou, ale aj vzťahov. Stoja na pomedzí pandémie a obdobiami – lebo politicky, sociálne a psychologicky sme všetci uväznení uprostred niečoho. A preto potrebujeme most (The Bridge)," ozrejmuje témy a názov albumu hudobník, ktorý už o necelý mesiac oslávi 70. narodeniny. Napriek tomu v novinke znie, akoby mal včera 40.


Skladbu If It's Love nájdete okrem Youtube a aj na všetkých streamovacích službách.

Zoznam skladieb na albume The Bridge:

1. Rushing Water
2. If It's Love
3. The Book of Numbers
4. Loving You
5. Harmony Road
6. For Her Love
7. The Hills on the Border
8. Captain Bateman
9. The Bells of St. Thomas
10. The Bridge

Bonusy na deluxe edícii:

11. Waters of Tyne
12. Captain Bateman's Basement
13. (Sittin' on) The Dock of the Bay

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Zboniaková z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Eric Ryan Anderson

Súvisiaci interpreti: Sting