Americká speváčka Beyoncé zaspieva hymnu USA na inauguračnom bále amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý sa uskutoční 21. januára vo Washingtone. Okrem nej na tomto podujatí, ktorým sa oficiálne začne druhé Obamove prezidentské obdobie, vystúpia aj Kelly Clarkson a James Taylor.

Clarkson zaspieva My Country, 'Tis Of Thee a Taylor zas America The Beautiful. Beyoncé aj Taylor už pritom vystúpili aj na Obamovom prvom inauguračnom bále v roku 2009.

Tridsaťjedenročná Beyoncé, ktorá svoju profesionálnu kariéru začínala v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, plánuje v roku 2013 vydať svoj piaty sólový album. Speváčka, ktorá pred rokom (7.1.2012) porodila dcérku Blue Ivy, už v novembri zverejnila niekoľko fotiek zo štúdia, niečo už na sociálnych sieťach naznačili aj jej spolupracovníci. Podľa MTV sa na albume budú podieľať Kanye West, Ryan Tedder (OneRepublic), The-Dream, Miguel, Justin Timberlake či speváčkin manžel Jay-Z.

3. februára bude Beyoncé hviezdou polčasovej prestávky Super Bowlu, fanúšikovia aj médiá očakávajú, že túto udalosť, ktorú každoročne sledujú desiatky miliónov Američanov, využije na predstavenie nového singla. Termín vydania albumu zatiaľ nie je známy. Isté však je, že 16. februára bude mať na televízii HBO premiéru dokument o jej živote, ktorý sama režírovala.

Zdroj: SITA (bbc.co.uk), Mtv.com, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Peter Kramer

Súvisiaci interpreti: Beyoncé