Americký hviezdny pár Beyoncé a Jay-Z chce, aby meno ich dcérky Blue Ivy Carter malo ochrannú známku. Informoval o tom denník Washington Post, podľa ktorého už požiadali Americký patentový úrad o ochranu jej mena z dôvodu možného obchodného použitia v budúcnosti.

Urobili tak 26. januára po tom, ako sa o to isté pokúšal módny návrhár Joseph Mbeh a jedna ďalšia osoba, ktorá chcela svoju značku parfumov nazvať Blue Ivy Carter Glory IV.

Obe žiadosti úrad zamietol, ochrannú známku Blue Ivy sa však už podarilo získať istému obchodu s odevmi vo Wisconsine. To sa ale stalo ešte predtým, ako 30-ročná speváčka dcérku porodila. Beyoncé a Jay-Z o známku žiadajú prostredníctvom jej spoločnosti BGK Trademark Holdings a je pravdepodobné, že im úrad vyhovie. Rodičia neplnoletých detí majú na to totiž právo.

Dievčatko menom Blue Ivy prišlo na svet prirodzenou cestou 7. januára v newyorskej Lenox Hill Hospital. "Bol to ten najkrajší zážitok v našich životoch. Chceme sa poďakovať všetkým za ich modlitby, priania, lásku a podporu," uviedol najvplyvnejší pár hudobného priemyslu.

Čerstvý otec Jay-Z krátko po tom na internete zverejnil novú skladbu s názvom Glory, do ktorej svojím plačom prispela aj jeho novorodená dcéra. Raper v skladbe napríklad prezradil, že Blue Ivy splodili s Beyoncé v Paríži. Skladbu naživo odpremiéroval v sprievode orchestra v slávnej newyorskej Carnegie Hall, kde tento týždeň odohral dva vypredané charitatívne koncerty s hosťami ako Alicia Keys a Nas.

Jay-Z - Glory (live - Carnegie Hall, New York, 6.2.2012)

Informácie pochádzajú z webovej stránky Aceshowbiz.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Jay-Z