Dvadsať rokov od vydania kultového albumu Lies oslávi jedna z najvýznamnejších českých metalových kapiel návratom na koncertné pódiá. Krabathor je synonymom pre český death metal a spolu s poľskými Vader bola medzi prvými kapelami z bývalého východného bloku, ktorým sa podarilo uspieť na západe.

Kapela Krabathor však až do minulého roka viac než 10 rokov nebola aktívna a jej sľubne rozbehnutý príbeh tak zostal po rozkole ústrednej dvojice Peter "Christopher" Kryštov a Bronislav "Bruno" Kovařík akoby nedokončený. Staré rany však medzitým zahojil čas a prvým krokom k úspešnému návratu bolo vlaňajšie vystúpenie na festivale Brutal Assault. Tam sa ukázalo, že hlad po koncertoch legendárnej formácie je obrovský a že nesmrteľné hymny plné majstrovských riffov majú aj po 20 rokoch čo povedať súčasnému publiku.

Preto sa zrodilo rozhodnutie usporiadať - aj napriek geografickým komplikáciám, keďže Christopher žije v súčasnosti v USA - spomienkové turné v najsilnejšej zostave z nadčasového albumu Lies, teda v triu, kde Christophera (gitara, spev) a Bruna (basgitara, spev) dopĺňa Peter "Pegas" Hlaváč (bicie).

"Na základe početných žiadostí od fanúšikov, najmä tých, ktorí nemali možnosť zúčastniť sa vlaňajšieho festivalu Brutal Assault, sme sa spoločne rozhodli, že týmto žiadostiam vyhovieme a na jar pridáme niekoľko klubových koncertov v Čechách a na Slovensku. No aby sme to nehádzali len na vás - dôležitým impulzom pre toto rozhodnutie bol aj fakt, že vystúpenie na Brutal Assaulte dopadlo skvele. Naše osobné vzťahy sú v tejto chvíli opäť veľmi dobré a my máme chuť sa znovu stretnúť na pódiu. Budeme sa tešiť aj na vás," odkazuje kapela z Uherského Hradišťa svojim priaznivcom.

Ako hlavná predkapela celého turné sa predstaví jedna z najlepších súčasných českých death-metalových formácií Brutally Deceased. Jej tvorba je hudobným výletom do začiatkov 90-tych rokov, konkrétne do Štokholmu, kde v tom čase vládli kapely ako Dismember a Grave. Na každom z koncertov sa navyše ako support predstavia lokálne skupiny.

Zoznam koncertov Krabathor Tour 2015: 
(Krabathor + Brutally Deceased + lokálny support)

16. 3. - České Budějovice, Slavia (+ Mortifilia)
17. 3. - Praha, Podnik (+ Dysangelium)
18. 3. - Ostrava, Barrák (+ Disfigured Corpse) 
19. 3. - Bratislava, Randal (+ Typhoid)
20. 3. - Košice, Collosseum (+ Perversity) 
21. 3. - Uherské Hradiště, Mír (+ Six Degrees Of Separation)
22. 3. - Uherské Hradiště, Mír (+ Suburban Terrorist, Dissolution)

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z usporiadateľskej agentúry Obscure Promotion. Viac na www.obscure.cz. 

Súvisiaci interpreti: Krabathor