Kanadská speváčka Avril Lavigne tento týždeň predstavila novú skladbu Here's To Never Growing Up, ktorá je prvým singlom z jej chystaného piateho albumu. Svetové médiá zaujal najmä odkaz na kapelu Radiohead v texte novinky. Zaujímavá je tiež informácia, že na novom albume bude mať skladbu s Marilynom Mansonom.

Pieseň Here's To Never Growing Up zložila spolu s bývalým členom Evanescence Davidom Hodgesom, Jacobom Kasherom a svojím snúbencom Chadom Kroegerom z kapely Nickelback. O produkciu sa postaral Martin Johnson, frontman skupiny Boys Like Girls.

Avril Lavigne ešte v marci zverejnila krátku ukážku skladby s výzvou fanúšikom, aby jej zasielali svoje fotografie a videá k nej. Z tých najlepších vznikol oficiálny videoklip, ktorý bol taktiež odpremiérovaný včera. Hudobné médiá a blogerov však viac než video zaujala veta o kapele Radiohead, ktorou sa začína refrén pesničky. Niekdajší tínedžerský idol v ňom spieva: "Singing Radiohead at the top of our lungs / with the boombox blaring as we're falling in love" (voľný preklad: Spievajúc Radiohead tak hlasno, ako sa to len dá, a boombox hrá naplno, kým sa do seba zamilovávame).

Singel je akýmsi nostalgickým výletom do mladosti Avril Lavigne, ktorá v ňom intenzívne pripomína úspešnú country speváčku Taylor Swift, z ktorej sa v ostatných rokoch stala popová hviezda. Nielen, že zaváňa podobným spôsobom spievania, ale tiež v nej tematicky zohráva veľkú úlohu túžba po tínedžerskom neviazanom živote. Práve zaň a za nevyzreté spôsoby správnia býva o päť rokov mladšia Swift často kritizovaná, drzá Kanaďanka si však nikdy servítku pred ústa nedávala a možno práve comebackovým singlom dosiahne obdobný úspech ako kedysi s piesňou Complicated. Je však celkom možné, že skôr zmienka o Radiohead a priznanie obdivu k tejto britskej pätici zvýši renomé nie veľmi hitového singla.

Viac než pesničkou Lavigne zaujala aj informáciou, že na jej pripravovanej štúdiovke sa bude nachádzať duet s Marilynom Mansonom. Dvojica spolu nahrala skladbu s názvom Bad Girl. Názov ani termín vydania speváčkinho nového albumu zatiaľ nie je známy.


Dvadsaťosemročná Avril Lavigne debutovala v roku 2002 nahrávkou Let Go, z ktorej pochádzajú hity ako Complicated, Sk8er Boi, I'm With You či Losing Grip. Nasledovali albumy Under My Skin (2004), The Best Damn Thing (2007) a Goodbye Lullaby (2011). Speváčka predala na celom svete viac ako 30 miliónov kópií svojich albumov a bola osemkrát nominovaná na Grammy, no prestížnu cenu nikdy nezískala. S o desať rokov starším Chadom Kroegerom tvorí pár od februára 2012, pričom po šiestich mesiacoch chodenia sa zasnúbili.

Zdroj: SITA, Popjustice, mž
Foto: Facebook.com/avrillavigne

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne