Britský hudobník Noel Gallagher dostal od jedného zo svojich juhokórejských fanúšikov portrét svojho mladšieho brata Liama, s ktorým v minulosti pôsobil v kapele Oasis. Práve pre ich časté spory pritom slávna britpopová formácia v roku 2009 ukončila činnosť.

Kuriózny darček dostal 47-ročný Noel Gallagher minulý týždeň na letisku v Soule, kam priletel v rámci svojho aktuálneho svetového turné k novému albumu Chasing Yesterday (2015). Hudobník o tom pobavene informoval na svojej oficiálnej webstránke a Facebooku a taktiež v rozhovore pre denník The Korea Herald. "Bolo to naozaj veľmi zábavné. Takmer som sa došťal, aké to bolo vtipné," uviedol. Škoda, že nezverejnil fotku spomínaného portrétu.

Dôchodok už o 10 rokov?

Hudobník tiež nedávno priznal, že do rozbehnutia svojej kapely Noel Gallagher's High Flying Birds investoval obrovské množstvo peňazí. "Všetko, čo som urobil, odkedy som odišiel z Oasis, išlo z môjho vrecka. Musíte zaplatiť turné, musíte vyplatiť ľudí... A nemyslím to tak, že som do toho dal peniaze. Myslím to tak, že som do toho dal sakra vela peňazí. Niekoľko miliónov. Musel som spočiatku klamať Sare (MacDonald - manželka), a keď som jej to konečne povedal, skoro ma zožrala," priznal v rozhovore pre magazín Loaded. "Urobil som to, pretože som vedel, že môžem a nechcel som byť upísaný nahrávacej spoločnosti, chcel som to spraviť sám. Našťastie to vyšlo," dodal.

V tom istom rozhovore tiež uviedol, že už teraz uvažuje o tom, že skončí s koncertovaním. "Možno skončím s hraním naživo, záleží, ako dlho to ma to bude ešte baviť. Myslím, že o 10 rokov už nebudem chodiť autobusom na turné - je to nedôstojné," uviedol, no vzápätí dodal, že tvoriť bude určite, kým mu to jeho mozog a telo dovolia. "Musím len obmedziť koncertovanie. Nie je zábavné byť v autobuse šesť týždňov v Amerike. Je to fajn, keď ste mladý, ale ja už mám skoro 50 rokov," povedal Gallagher, ktorý zároveň priznal, že sa cíti príliš starý aj na festivaly. "Už nemám dostatok výdrže stráviť tri dni na Glastonbury, urobil som to minulý rok a bolo to hrozné. Na tretí deň ma bolel chrbát a všetko, ale celkovo si myslím, že som na tom ešte celkom dobre."


Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991. S formáciou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a spomínaným Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

S kapelou Noel Gallagher's High Flying Birds vydal eponymnú štúdiovku v roku 2011. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Druhý album s názvom Chasing Yesterday uviedla formácia na trh koncom februára.

Vypočujte si celú nahrávku na Deezeri:



Zdroj: SITA, Nme.com, archív
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher