Na stredajšom krste IMT Smile sa zišla kompletná rodina. Deviaty album úspešnej skupiny totiž pokrstili manželky a partnerky všetkých členov kapely. Hudobnú rodinu zase vytvorili kolegovia z brandže, ktorí prišli Prešovčanom a ich novinke zaželať všetko dobré.

Počas krstu sa na jednom pódiu zišlo päť členov skupiny IMT Smile a štyri ich partnerky. Šarmantné dámy pokrstili CD najkvalitnejšou whiskey z Tennessee, ktorej každá fľaša je originálnym kusom s vlastným číslom.

Album rodina Rodina (recenzia) je doteraz najdlhšie nahrávané CD skupiny IMT Smile. "Je to jedno z najlepších diel, aké sme urobili. Pracovali sme na ňom dlho a usilovne. Nazvali sme ho Rodina, pretože sa spojili mnohé aspekty. Nastali zmeny v našich osobných životoch. A hlavne mám pocit, že aj z IMT Smile sa tak prirodzene stala doslova rodina," vysvetľuje líder Ivan Tásler.

Akciu moderoval Michal Hudák a nechýbali na ňom veľké mená našej hudobnej scény. Táslerovcov prišli podporiť legendy Richard Müller, Peter Nagy a Maťo Ďurinda, speváčka Zuzana Smatanová či líder Inekafe Vratko Rohoň.

"Ja sa naozaj cítim byť v tejto rodine plnohodnotným členom. Spolu s Ivanom Táslerom sme urobili niekoľko pozoruhodných vecí – DVD v Lucerne, album 01 a teraz nedávno môj najnovší album Ešte. Mám z toho výborný pocit a veľkú radosť, že som s ním mohol spolupracovať," priznal Müller.

Album Rodina, ktorý obsahuje jedenásť skladieb, si pár dní po vydaní vyslúžil Zlatú platňu, ktorú skupine odovzdal šéf vydavateľstva Universal Music Peter Riava. Táslerovci už nový album predstavujú na turné, ktoré je v plnom prúde. "Fanúšikovia sú nám verní už 16 rokov. Takmer všetky koncerty sú vypredané, hráme aj nové skladby a ľudia sa z nich tešia. Koncert je niečo výnimočné, niečo, čo sa nedá napáliť. Som rád, že ľuďom sa naša hudba páči. Budeme ju pre nich robiť stále a viac a viac a viac..." s úsmevom hovorí Miro Tásler.

Autorom hudby na novom albume je Ivan Tásler, v štyroch piesňach mu asistovali spoluhráči Miro Tásler, Lukáš Kolivoška, Peter Bič a Dano Šoltís. Texty si zobrali na starosť Vlado Krausz, Lukáš Duchovič a Ivan Tásler. Text k hitu Viac, ku ktorému už kapela natočila aj videoklip, napísala manželka Ivana Táslera Anna Tásler-Onderková.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka skupiny.


Foto: Vlado Kuric

Súvisiaci interpreti: IMT Smile