Horúcou novinkou na slovenskej hudobnej scéne je videoklip kapely MassRiot k skladbe Kým je noc z nového albumu Na ceste... Nakrúcal sa v Handlovej, v Bojniciach a okolí pod vedením profesionála v oblasti tvorby videoklipov Petra „Pea“ Sihelského.

"So svojim tímom nám robil aj videoklip k piesni Nemožné a boli sme spokojní so vzájomnou spoluprácou aj výsledkom," hovorí gitarista Marek Osuch na margo práce režiséra. Videoklip obsahuje metaforické vyjadrenia bežných okamihov vo vzťahu dvoch ľudí a korešponduje s textom skladby. Hlavné postavy stvárnili spevák kapely Robo Šimko a maskérka Lucia Sládečková. Muž a žena sa v klipe prebúdzajú na zemi, v izbe starého domu, so zaviazanými očami. Nevedia si k sebe nájsť cestu.

"Takto obrazne chceme poukázať na moment vo vzťahu, keď má každý z partnerov svoju pravdu, čo vedie k hádkam a budovaniu bariéry medzi nimi,“ vysvetľuje Šimko. Obaja sa zbavia pásky z očí, no napriek tomu, že sú blízko seba, delí ich neviditeľná stena. V spomienkach sa retrospektívne vracajú k okamihom, kedy boli šťastní. Po niekoľkých nevydarených pokusoch sa nakoniec podarí hlavnému hrdinovi zbúrať stenu a spolu s partnerkou utekajú ruka v ruke z domu, ktorý ich uväznil. V závere klipu Lucia leží bezvládne na ceste. 

"Keď je partnerka na dne so silami, chlap by mal prevziať iniciatívu do vlastných rúk a pomocť jej vstať. A keď nevládze kráčať, mal by ju zobrať na ruky. Tak by to malo fungovať v reálnom živote. Mali by sme byť oporou, lebo tú ženy potrebujú," vysvetľuje záver klipu a zároveň aj svoj pohľad na vzťahy Robo. Skladba, ku ktorej klip vznikol, zaznamenala úspech aj počas koncertovania kapely MassRiot v Bulharskom Primorsku pred pár týždňami.

"Na jednej plážovej diskotéke, kde sme v čase voľna chodili na drink, sa hudobný dramaturg dozvedel, že sme hudobníci. Zaujala ho skladba Kým je noc, preto ju nasadil vo svojom podniku do rotácií medzi hrané piesne a rotuje dodnes. Bol to skvelý pocit kúpať sa v mori, počúvať našu hudbu a sledovať ľudí roznych národností, ako tancujú a užívajú si to,“ dodáva gitarista kapely, ktorá pokrstila svoj nový album Na ceste v mori.  


Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytla Andrea Rimová, PR manažérka kapely.

Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot