Slovenská skupina Maduar a speváčka Ivanna Bagová pripravujú nové skladby. Ako prvú ukážku spolupráce predstavia novú verziu piesne Prosba. Víťazka prvej sezóny súťaže Hlas Česko Slovenska sa predstaví aj na jesennom turné formácie.

"Ivannku sme prioritne kontaktovali ohľadom spolupráce pri našich koncertných vystúpeniach, keďže k repertoáru Maduaru patria aj skladby so ženským vokálom. Preto sme hľadali speváčku, ktorá by zvládla party našich doterajších spolupracujúcich vokalistiek, či už Barbary Haščákovej a Aničky Schatzl z našich začiatkov alebo Katky Dvořákovej a Ivanky Poláčkovej z neskoršieho obdobia. Nuž a Ivannka má všetky predpoklady na odspievanie potrebných vokálov na našich koncertoch, navyše disponuje takým hlasovým potenciálom, že by bola škoda ho nevyužiť aj pri príprave nových skladieb. Aj preto sme si povedali, že určite dáme niečo spoločné dokopy," prezradil 45-ročný člen skupiny Ladislav Matyinko.

Brat spomínaného speváka Juraj Matyinko uviedol, že s 23-ročnou interpretkou vychádzajú aj po ľudskej stránke. "Viete, nie každý deň máte možnosť spolupracovať s takým výrazným talentom ako je Ivanna, ktorá nám navyše zapasovala aj po ľudskej stránke. Takže sme veľmi vďační za danú možnosť a nesmierne sa tešíme na túto kooperáciu. Už máme za sebou aj prvé vystúpenia a ohlasy publika boli mimoriadne pozitívne, čo je skvelé. Dáva nám to veľkú motiváciu do ďalšej práce," povedal.

Zo spolupráce sa teší aj samotná rodáčka z ukrajinského mesta Iršava. "Aj napriek tomu, že som v detstve vyrastala na Ukrajine, niektoré ich skladby som poznala, hlavne Hafananu. Preto je mi cťou spievať so skupinou, na ktorej pesničky som si hopkala, keď som bola ešte malá. Navyše sú to aj super chalani a je s nimi nielen zábava, ale dokážu človeka aj povzbudiť a zdvihnúť mu náladu," vyjadrila sa speváčka, ktorá v roku 2012 vydala debutový album Oheň v duši.

Skupina Maduar vznikla v roku 1986 v Rimavskej Sobote. Vo formácii pôsobili okrem spomínaných napríklad aj Ladislav Dulovič alebo Lyda Balcarová. Na konte majú albumy I Feel Good (1994), Space (1995), Ten (1996), La Chita (1997) alebo Walk This Way (2000). Medzi ich hity patria aj skladby Do It, Anjel, Mystic Party, La Chita alebo Ramaya.  

Zdroj: SITA
Foto: Martin Vobořil

Súvisiaci interpreti: Ivanna Bagová, Maduar