Album Siluety nahrala plzenská kapela Mandrage v pražskom štúdiu Biotech pod dohľadom producenta Ecsona Waldesa. Prináša desať nových skladieb, pričom väčšinu z nich otextoval gitarista Pepa Bolan. V poradí štvrtý album Siluety bude vyšiel 8. novembra.

Jeden text napísal Tomáš Belko, známy svojou spoluprácou so skupinami Sto zvířat alebo Lucie a jeden napísal Miro Starý, otec speváka Víta Starého. Sú to ale práve Bolanove texty, ktoré prekvapia najviac. Venujú sa väčšinou vážnejším témam než sme u kapely doposiaľ zvyknutí. Slová navyše vhodne dopĺňajú vyspelé hudobné aranžmány. Kapela už predtým sľubovala zvuk odlišný od ich predošlých hudobných počinov, čo sa do istej miery podarilo splniť, ako napovedajú single Na dlaniSiluety.

"Koncept albumu je z hlavnej časti postavený na snovej nočnej atmosfére s určitou dávkou melanchólie a textoch napísaných prevažne v obrazoch a inotajoch," okomentoval novinku Pepa Bolan. "Album samozrejme prináša i piesne, ktoré odkazujú na predošlú tvorbu Mandrage, ale z väčšej časti sme sa snažili skladať piesne, ktoré by mali byť pre našu kapelu akousi skúškou dospelosti," dodáva. Aranžmány piesní sú komplexnejšie a ak niekoho nezaujmú hneď na prvé počutie, zostanú v hlave o to dlhšie.  

Album Siluety je v poradí štvrtým výsledkom sedemročnej spolupráce kapely s vydavateľstvom Universal Music. A nebude to mať ľahké. Predchádzajúce albumy preslávili kapelu hitmi ako Hledá se žena, Františkove Lázně alebo Šrouby a matice. Či sa doske Siluety podarí obstáť vedľa svojich súrodencov ukáže už blízka budúcnosť.

Vypočujte si ukážky z albumu:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Řehoř.