Pár dní pred Vianocami vystúpi pred bratislavským publikom jeden z najtalentovanejších hudobných objavov slovenskej a českej scény za posledný rok - 17-ročná speváčka Celeste Buckingham. Pôjde o jej prvý veľký samostatný klubový koncert v našom hlavnom meste.

Mladá speváčka má švajčiarsko-americké korene, v jej krvi koluje aj iránska, írska, anglická a ruská krv. Jej otec je uznávaný kardiológ, ktorý prišiel aj s rodinou na Slovensko na základe pracovnej ponuky a ostali tu žiť. Celeste od malička inklinovala k hudbe, chodila na tanec, balet, hru na klavíri a venovala sa spevu aj so svojou mladšou sestrou Carmel.

Prvýkrát sa dostala do povedomia fanúšikov v druhej sérii Česko-Slovenskej Superstar, v ktorej zaujala svojím talentom, mladučkým zjavom a zdravým sebavedomím. Napriek tomu, že súťaž nevyhrala, po vydaní svojho debutu Don't Look Back začiatkom tohto roka sa stala jedným z najvýraznejších objavov všetkých sérií tejto populárnej súťaže. Veľkou mierou k tomu prispel úspech hitu Run Run Run, no nejde o album jednej skladby - svoj skladateľský a spevácky potenciál ukázala na celej nahrávke.

Na koncerte v Ateliéri Babylon 20. decembra predstaví okrem skladieb z debutu aj nový, doposiaľ nevydaný singel Never Be You, ku ktorému nedávno zverejnila videoklip. Naživo ho predstavila 29. novembra na bratislavskom koncerte Seala, ktorý vo svojom záverečnom príhovore ocenil jej talent (reportáž a foto). Ešte predtým v druhej polovici novembra vystúpila na odovzdávaní cien Český slávik, oslave tretích narodenín českej verzie MTV a na ďalších akciách na Slovensku a v Česku.

Celeste Buckingham je od septembra študentkou prestížnej hudobnej školy v Nashville, popritom pracuje ako skladateľka v tíme okolo speváčky Kelly Clarkson. Po krátkom predvianočnom pobyte by sa mala na Slovensko opäť vrátiť začiatkom roka 2013, no zatiaľ nie je známe či okrem účinkovania na odovzdávaní cien Slávik 2012 chystá aj nejaké koncerty. Blížiace sa vystúpenie v Ateliéri Babylon bude v každom prípade prvým veľkým koncertom Bratislave, na ktorom odznie väčšina jej skladieb.

Lístky sú v predaji na Predpredaj.sk

Celeste Buckingham - Never Be You

Text: Hudba.sk, PR
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham