Nedávno vydanú pieseň pre Jara Filipa ale aj notoricky známy hit 80. rokov 99 Luftballons v podaní slovenských hudobníkov prinesie v piatok večer ďalšie vydanie hudobnej relácie 3 pódiá.

Tentokrát sa v nej stretnú speváčka a hudobníčka Dorota Nvotová, prešovská stálica Komajota a mladý multitalentovaný spevák, výtvarník a performer Samuel Hošek, ktorý predstaví skladby z čerstvo vydaného debutového albumu Our Time Is Now. Premiéra nového dielu relácie sa uskutoční v piatok 11. decembra o 22:30 na Jednotke.

"Relácia 3 pódiá ma zaujala konceptom. Je vždy veľmi príjemné zahrať si vlastnú tvorbu v prítomnosti ďalších muzikantov - priateľov, obzvlášť v tejto dobe, keď je hranie a vystupovanie pre umelcov raritou. Formát dáva príležitosť nielen známym kapelám, ale aj nováčikom na hudobnej scéne, čo je veľmi sympatické. Zahrám tri vlastné skladby z môjho debutového albumu Our Time Is Now, ktorý vyšiel pred pár dňami," teší sa Samuel Hošek.


Z pozvania do relácie má radosť aj Dorota Nvotová. "Som rada, že sme v tejto ťažkej dobe dostali priestor na realizáciu toho, čo robíme najradšej a čo nás za normálnych okolností živí. Dúfam, že teraz, keď sa nedajú hrať koncerty, bude tohto televízneho priestoru čo najviac. Hrali sme vlastne po veľmi dlhej dobe a padlo nám to ako balzam na dušu... Zahrám novú pieseň Tabak, ktorú som zlozila pre otca Jara, a tiež dve pesničky z albumu More - ZnamenáPlyn."


Skupina Komajota v 3 pódiách pripomenie aj svoj prvý veľký hit. "Relácia je super, v dnešnej dobe mi príde ako zázrak venovať sa hudbe v televíznom priestore, kde kultúru vytláča inzercia, takže klobúk dole. Príjemné prostredie, príjemní ľudia a vysoko profesionálne zvládnutá produkcia. Po dohode s pánom režisérom sme sa zhodli na týchto troch skladbách: Ráno v novinách, Verím a Iba," hovorí spevák Komajoty Martin Husovský.


Na záver relácie sa hudobníci spojili v hite nemeckej speváčky Neny 99 Luftballons. "Tieto 3 pódiá boli nakrúcané vo fantastickej nálade a asi to bolo aj tým, že kapely dlho nehrali a tá radosť bola naozaj úprimná. Bola tam rodinná atmosféra, veľa lásky a zábavy. A určite bude aj pre divákov zaujímavé sledovať Dorotu ako po nemecky spieva pieseň od speváčky Neny. Bolo naozaj autentická a milá," uzatvára moderátor relácie Peter Bič, ktorý si tradične so svojimi hosťami aj zahral.

Všetko podstatné o relácii 3 pódiá nájdete na sociálnych sieťach Facebook a InstagramCelé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Marián Prevendarčík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová, Komajota