Americká skupina Destiny's Child, ktorá od roku 2006 nie je aktívna, vydá 29. januára novú kompiláciu s názvom Love Songs. Obsahovať bude aj úplne novú skladbu Nuclear. "Som hrdá, že môžem informovať o prvej pôvodnej hudbe od Destiny's Child po ôsmich rokoch," napísala vo štvrtok na sociálnej sieti Facebook speváčka Beyoncé.

Zatiaľ posledným novým materiálom skupiny je skladba Stand Up for Love, ktorá otvára výberovku #1's (2005). Na avizovanej kompilácii Love Songs bude celkovo 14 skladieb, ktoré trio nahralo v rokoch 1997 až 2004. Hovorca vydavateľstva Legacy Recordings potvrdil, že Nuclear bude jedinou čerstvo nahratou skladbou. Spoluautormi tejto novinky sú Pharrell Williams, James Fauntleroy a Lonny Bereal.

Destiny's Child vydali v rokoch 1998 až 2004 päť štúdiových albumov, z ktorých pochádzajú také hity ako Bills, Bills, BillsSay My NameJumpin', Jumpin',& Independent Women Part ISurvivorLose My Breath alebo Soldier (feat. T.I. a Lil Wayne). Za svoju tvorbu získali tri Grammy a predali viac ako 60 miliónov kópií nahrávok. Zatiaľ naposledy sa členky skupiny naživo predstavili v septembri 2007 v Los Angeles.

Okrem Beyoncé v Destiny's Child v najslávnejších časoch pôsobili Michelle Williams a Kelly Rowland. Od roku 2006 však speváčky pôsobia na scéne sólovo. Jednoznačne najúspešnejšou je práve Beyoncé, ktorá sa stala jednou z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete a získala úctyhodných 16 cien Grammy. Na svojom konte štyri sólové štúdiovky - Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Tento rok plánuje vydať svoj piaty album. Prečítajte si viac

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Destiny's+Child

Súvisiaci interpreti: Destiny's Child