Americká nu metalová kapela P.O.D. sa za viac ako 30 rokov svojej existencie slovenskému publiku ešte nepredstavila. Prvýkrát sa tak stane až toto leto na najväčšom rockovom festivale na Slovensku, 28. júna na Topfeste 2024.

Počas svojej kariéry vydali P.O.D. sedem albumov, z ktorých predali spolu viac ako 12 miliónov kópií. "Zlatým vekom" nu metalu bol koniec 90. rokov a začiatok nového milénia, kedy aj oni vydali svoj komerčne najúspešnejší štvrtý album Satellite (2001). V tom období boli dokonca trikrát nominovaní na Grammy za single Alive, Portrait a Youth of the Nation v kategóriách Najlepší hardrockový výkon, resp. Najlepší metalový výkon. 

Hoci časy ich najväčšej slávy sú minulosťou, veria, že s každým novým albumom a s každým vystúpením, ktoré odohrajú, ešte majú čo povedať a dokázať. "Stále sme tu a stále tvoríme tú najlepšiu hudbu, akú sme kedy vytvorili," hovorí gitarista Marcos Curiel, ktorý je spolu so spevákom Sonnym Sandovalom jediným zakladajúcim členom v súčasnej zostave.

Tento rok vydajú nový album s názvom Veritas, najmä sa však tešia na koncerty, keďže výmena energií s publikom bola vždy stredobodom ich pozornosti. "Nemôžeme sa dočkať, až vás uvidíme 28. júna na Topfeste. Slovensko, ukáž svoju energiu!" odkazujú fanúšikom na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Okrem P.O.D. sa od 27. do 29. júna môžete na letisku v Žiline tešiť aj na ďalších velikánov ako ScorpionsFive Finger Death PunchPretty Maids, Avantasia či Annihilator. Špecialitou bude vystúpenie gitaristu skupiny Motörhead Stevea Campbella, ktoré bude poctou Lemmymu Kilmisterovi. Z českých a slovenských kapiel sa predstavia Kabát, Wanastowi Vjecy, Alkehol, Stellvris, Škwor, Dymytry, Traktor, ČAD, Symfobia, Dorian Gray, BijouTerrier a ďalší.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: P.O.D.