Americká kapela Faith No More prostredníctvom portálu NPR.org sprístupnila na vypočutie očakávaný album Sol Invictus. Siedma radová štúdiovka formácie a prvá po 18 rokoch by mala oficiálne vyjsť 19. mája. Novinka ponúkne dovedna desať skladieb, medzi ktorými sú aj single Motherfucker a Superhero.

Kapela nahrávala album vo vlastných štúdiách v Kalifornii, o produkciu sa postaral basgitarista kapely Billy Gould. Formácia vydá Sol Invictus vo vlastnom vydavateľstve Reclamation Records, pričom o distribúciu sa postará značka Ipecac Recordings, ktorú založili Greg Werckman a spevák Faith No More Mike Patton.



Odkaz na NPR.org (albumy bývajú spravidla prístupné do konca týždňa, čiže v tomto prípade do nedele 17. mája)

Tracklist albumu Sol Invictus:

1. Sol Invictus
2. Superhero
3. Sunny Side Up
4. Separation Anxiety
5. Cone of Shame
6. Rise of the Fall
7. Black Friday
8. Motherfucker
9. Matador
10. From the Dead

Faith No More
vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009.

Jeden z prvých comebackových koncertov Faith No More odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. V stredu 10. júna sa na deň presne po 22 rokoch predstavia v bratislavskom NTC.

Čítajte tiež: Hosťami Faith No More v Bratislave budú Red Fang a slovenskí Mofokiller


Zdroj: SITA (Nme.com), Npr.org
Foto: Dustin Rabin - Facebook.com/officialfnm

Súvisiaci interpreti: Faith No More