Producent Matej "Maxo" Mikloš vydáva pilotný singel zo svojho nového producentského albumu. Spojil v ňom dve výrazné mená slovenskej scény – rapera a speváka Majself a obľúbenú herečku a speváčku Nelu Pociskovú. Výsledkom je skladba Neprestanem dýchať, ktorá vás prekvapí svojím zvukom a atmosférou.

Talentovaný hudobný producent Matej Maximilián Mikloš je známy pod prezývkami Maxo či Lil' Maxx a aktuálne používa pseudonym Maxx Miklos. V pondelok 10. júna vydal pilotný singel zo svojho prvého producentského albumu, na ktorý si prizval viacero hostí – známych aj nových mien slovenskej a českej hudobnej scény.

V skladbe Neprestanem dýchať sú to Majself a Nela Pocisková, pre ktorých je to prvá spoločná skladba. Na texte piesne sa podieľala aj Saša Okálová (Funkiez), ktorá nedávno pod menom Sash vydala svoj prvý singel. Na piesni Iba ty spolupracovala práve s Miklošom, ktorý je producentom ma spoluautorom hudby. O videoklip Neprestanem dýchať sa postaral tím Illuminate na čele s režisérom Martinom Mikom, ktorý zachytil atmosféru skladby v prírodnom prostredí v kontraste s červeným piedestálom. 

Základ skladby vytvoril Maxx Miklos s Majselfom. "Bola to naša prvá spolupráca s Maxom a mala špeciálnu príchuť. Občas sa vám stane, že v štúdiu zažijete špeciálnu atmosféru, keď to ide ako keby samé a to sa presne udialo pri tejto skladbe. Patrí medzi moje najobľúbenejšie skladby za posledné roky a nesie v sebe okrem svojskej energie aj silný odkaz, ktorý vznikol veľmi autenticky a nenútene," hovorí Majself. "Mám radosť zo spolupráce s Nelou, pretože si myslím, že je to presne ten človek, ktorý na tejto skladbe mal byť. Verím, že si pesničku ľudia obľúbia a pomôže im v dobrých aj zlých časoch," dodáva raper a spevák.

"Keď mi Maxo zavolal a prizval ma do tejto spolupráce, povedala som si, že ma ten hore naozaj vypočul, lebo som dlhšie vysielala signál, že by som sa rada trochu spojila s rapovou a hip-hopovou scénou. Kedže sme už v rámci Illuminate spolupracovali s Yaelom na skladbe Magnet, tak chlapcom z produkcie napadlo moje meno, čo je skvelé," teší sa Nela Pocisková.

"Prišli sme do štúdia, spoločne s Maxom sme nahodili linky, ktoré som si doma pripravila. Maxo ich následne upravil a prišiel so svojimi nápadmi a vkladom. V spolupráci so Saškou Okálovou sme trochu okresali môj navrhnutý text tak, aby to vychádzalo zo mňa, no súčasne Saška tomu dala hlavu a pätu. Spoločne sme zažili jeden úžasný deň tvorenia vo veľmi príjemnej atmosfére a vznikla skladba Neprestanem dýchať, ktorej maximálne veríme všetci traja. Dúfam, že energiu, ktorú skladba dodáva nám, dodá aj vám, nakoľko všetci prežívame či už pády, alebo vzlety, no ideme ďalej a silnejší," uzatvára speváčka.

Majself a Nela Pocisková, video Neprestávam dýchať Zdroj: Illuminate Production

Kto je Maxx Miklos?

Matej "Maxo" Mikloš na slovenskej hudobnej scéne ako producent profesionálne pôsobí od roku 2016. Pôsobil v hudobnom štúdiu Littlebeat, kde sa podieľal na albumoch interpretiek a interpretov ako Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Dano Kapitán, Tereza Mašková, Mandrage, Ronie, Dominika Mirgová a mnohých ďalších. V tom čase bol zároveň členom rapovej skupiny Solid Move, ktorú založil Moe z A.M.O.

Ako hráč na klávesové nástroje je tiež členom legendárnej skupiny Fermata a jazzoví fanúšikovia ho môžu poznať aj z kapely Sisterhood of Klangpedal. V súčasnosti Maxo pôsobí ako hudobný producent, skladateľ a mixážny inžinier samostatne. Podieľal sa na nahrávkach umelcov ako Yael, Alya, Majself, M.U.S., Kristina Tran, Veronika Strapková, Tomy Kotty, Martina Schindlerová a ďalší.

Producentských spoluprác má Maxo na konte naozaj veľa, bude preto zaujímavé sledovať, kto sa objaví na jeho pripravovanom albume. Nahrávka tohto talentovaného producenta môže byť jedným z najväčších prekvapení a najlepších debutov roka.

Výber zo skladieb, pod ktorými je podpísaný Maxo Mikloš:

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Zajíc z Illuminate Production. Správu sme upravili a doplnili.