Jedna z najväčších hviezd rockového neba, britská kapela The Rolling Stones, dnes predstavila avizovaný singel Doom and Gloom. Ide o prvú novú pieseň legendárnej formácie po takmer siedmich rokoch. Očakávania boli o to vyššie, že bude jednou z noviniek na výberovke najväčších hitov GRRR!, ktorú kapela vydáva pri príležitosti polstoročia na scéne.

V novom singli kapela úspešne spája minulosť so súčasnosťou. Štvorica hudobníkov v dôchodkovom veku nahrala skladbu s energiou dvadsaťročných rebelov, ktorí kričia do sveta svoje pocity z jeho skazenosti. Znejú pritom rovnako dobre a presvedčivo ako pred desaťročiami, no vďaka súčasnej produkcii Dona Wasa im zvuk nahrávky môžu závidieť aj najväčšie rockové kapely dneška.

The Rolling Stones - Doom and Gloom

Kompilácia GRRR! vyjde 12. novembra vo vydavateľstve Universal Music a bude obsahovať v základnej verzii tri albumy, na ktorých fanúšikovia nájdu 50 pesničiek. Okrem singla Doom and Gloom bude medzi nimi ešte jeden nový singel One Last Shot. Názov naznačuje, že by to mohla byť vôbec posledná skladba The Rolling Stones...

Zo starších piesní bude tento zberateľský kúsok obsahovať všetko podstatné, vrátane prvého singla kapely - coververzie hitu Chucka Berryho Come On - ktorý vyšiel v roku 1963. Chýbať samozrejme nebudú najslávnejšie hity ako The Last Time(I Can't Get No) SatisfactionGet Off Of My CloudJumping Jack FlashHonky Tonk WomenBrown SugarTumbling DiceMiss You alebo Start Me Up.

Výberovka najväčších hitov rockovej legendy vychádza nielen v trojalbumovej digipackovej verzii, ale aj ako deluxe edícia v luxusnom DVD obale s 36-stránkovou knihou a piatimi pohľadnicami. Na trh sa dostane aj "super deluxe box set" so štyrmi CD, ktoré budú obsahovať celkom 80 trackov, 7" vinyl, knihu, plagát a 5 pohľadníc. Pre zberateľov bude v ponuke taktiež komplet piatich 12" vinylov.

Okrem výberovky kapela oslavuje 50 rokov na scéne knihou, ktorá vyšla už v lete, dokumentom Crossfire Hurricane, ktorý bude mať premiéru už tento mesiac, a veľkými štadiónovými koncertami v New Yorku a Londýne, ktoré však zatiaľ nie sú oficiálne potvrdené. Viac sa dočítate TU.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones