Here To Love je názov skladby Lennyho Kravitza, ktorá sa stala oficiálnou hymnou kampane Organizácie spojených národov (OSN) proti rasizmu. Celosvetovo uznávaný spevák a hudobník, ktorý je okrem hudby známy aj filantropiou a humanitárnou činnosťou, novinku predstavil spolu s videoklipom s jasným posolstvom - všetci sme si rovní.

Americký spevák a skladateľ Lenny Kravitz sa dlhodobo angažuje v boji proti rasizmu, xenofóbii a diskriminácii a obhajuje jednotu a rovnosť ľudí po celom svete. Tieto hodnoty sú prítomné nielen v textoch jeho piesní, ale aj v aktivitách multitalentovaného umelca. Najnovšie pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv (10.12.) spojil sily s Úradom OSN pre ľudské práva, ktorý tento rok rozbehol kampaň #FightRacism (viac info na www.standup4humanrights.org)

Oficiálnou hymnou tejto kampane sa stala Kravitzova skladba Here To Love, presnejšie jej nová verzia, keďže tá pôvodná vyšla už minulý rok v septembri na spevákovom jedenástom albume Raise Vibration. Upravená verzia piesne vyšla deň pred 71. výročím prijatia a vyhlásenia Všeobecnej deklarácie ľudských práv spolu s emotívnym čiernobielym videoklipom, ktoré Lenny Kravitz sám režíroval.

Jednoduchý, no silný vizuál s veľkou výpovednou hodnotou zachytáva desiatky ľudí rôzneho veku, pohlavia, národností, vierovyznanií a farby pleti, a poukazuje tak na rovnosť medzi všetkými ľudskými bytosťami. Vizuál tak zvýrazňuje posolstvom textu piesne, ktorým je potreba lásky, pochopenia a tolerancie, a odsúdenie nenávisti.


Návrat do Bratislavy po dvoch rokoch

Túto a ďalšie skladby charizmatického hudobníka si budúci rok budeme môcť vypočuť naživo aj v Bratislave, keďže Lenny sa dva roky po úspešnom koncerte v aréne NTC rozhodol na Slovensko vrátiť a vystúpiť v ešte väčšej hale - na Zimnom štadióne O. Nepelu. Ako sme už informovali, koncert sa uskutoční 1. júla 2020 a bude súčasťou európskej časti turné nazvaného práve podľa tohto singla - Here To Love Tour 2020.

SÚŤAŽ: Lístky na koncert môžete vyhrať na našej Facebook stránke.

Lenny Kravitz sa 1. júla 2020 vráti do Bratislavy Zdroj: PR / Vivien

Lenny Kravitz je považovaný za jedného z najvýraznejších rockových hudobníkov, ktorí svoju kariéru odštartovali počas posledných dvoch dekád 20. storočia. V "pred-internetovej" ére, kedy ešte vkus mladých ľudí formovali hudobné televízie, na jeho tvorbe, ovplyvnenej rockom, funkom a soulom zo 60. a 70. rokov, vyrástla celá generácia fanúšikov, bez ohľadu na žánrové preferencie, rasu či spoločenské postavenie.

Multitalentovaný spevák, skladateľ, textár, producent a multiinštrumentalista vyhral v rokoch 1999 až 2002 štyrikrát po sebe cenu Grammy, zhodou okolností vždy v tej istej kategórii, vďaka čomu sa stal držiteľom rekordu za najvyšší počet zlatých gramofónikov za Najlepší mužský rockový spevácky výkon (cenu získal za piesne Fly AwayAmerican WomanAgain a Dig In). Okrem toho má v rámci najprestížnejších hudobných cien na konte ešte päť nominácií, ako aj desiatky ďalších nominácií a ocenení v iných hudobných anketách.

Doteraz vydal jedenásť štúdiových albumov, z ktorých sa celosvetovo predalo približne 40 miliónov kusov. Charizmatický hudobník je vnímaný aj ako módna ikona a uplatnil sa i vo svete filmu. V kasovom trháku Hry o život (2012) a Hry o život: Skúška ohňom (2013) sa predstavil ako Cinna a zahral si aj v pozitívne hodnotených filmoch Precious (2009) a Komorník (2013). Herectvu a spevu sa venuje aj jeho dcéra Zoë Kravitz, ktorú má s herečkou Lisou Bonet.


Redakciu Hudba.sk za usporiadateľskú agentúru Vivien informovala PR manažérka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz