Ostatné dni priniesli celkom slušný počet novozverejnených videoklipov viacerých zahraničných interpretov. Nové oficiálne hudobné videá ponúkol Snoop Dogg, Calvin Harris, či formácia Queens Of The Stone Age. Katy Perry a Kylie Minogue zverejnili aspoň lyric videá ku svojim aktuálnym singlom.

Minulý týždeň sme vás informovali o novom singli rapera Snoop Dogga, ktorý skladbu We Miss You venoval, spolu so svojím bratrancom, zosnulému strýkovi June Buggovi, ktorý podľahol rakovine. K skladbe, ktorá je pre strýka poctou, zverejnili v týchto dňoch aj nový videoklip. V úvode videa Snoop hovorí o svojom strýkovi, neskôr klip obsahuje zábery z koncertov a zákulisia, kde je June Bugg v spoločnosti svojich synovcov. Skladbu produkoval DJ 2High.


Škótsky dídžej a spevák Calvin Harris ponúkol videoklip k piesni Summer. V novinke 30-ročného interpreta môžete vidieť počas automobilových pretekov, pri bazéne so ženami v plavkách, či na nočnej párty. Pieseň je zároveň prvým singlom z hudobníkovho štvrtého albumu, ktorého názov ani dátum vydania zatiaľ neprezradil.


Premiéru malo tento týždeň aj nové video speváčky Katy Perry. Tá svojim fanúšikom poskytla netradične spracované lyric video k piesni Birthday, ktoré nie je postavené iba na nezáživnom zobrazovaní textu piesne. Dvadsaťdeväťročná interpretka si v novinke aj zahrala, pričom v nej stvárnila cukrárku. V klipe je možné vidieť torty a množstvo ďalších dobrôt, na ktorých sú napísané slová skladby. Birthday by mal byť ďalším singlom z albumu Prism (recenzia), ktorý rodáčka z Kalifornie vydala vlani v októbri. Z nahrávky pochádzajú aj single Roar, Unconditionally alebo Dark Horse.


Kylie Minogue takisto zverejnila lyric video, a to k skladbe I Was Gonna Cancel, ktorá je druhým oficiálnym singlom z nového albumu Kiss Me Once (recenzia). Skladbu napísal a produkoval Pharell Williams. Videu dominujú neónovo žiariace slová, zobrazujúce text piesne, umiestnené na pozadie, ktoré pozostáva z vody.

Austrálska hviezda už v septembri vyrazí na Kiss Me Once Tour. Skvelou správou pre slovenských fanúšikov je, že jednou zo zastávok na tomto turné je aj Slovensko - 19. októbra vystúpi na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna) v Bratislave. Lístky sú v predaji na Predpredaj.sk.


Nový klip má aj formácia Queens Of The Stone Age. Američania zverejnili oficiálne video k piesni Smooth Sailing. Dej zachytáva skupinku pánov v oblekoch, medzi ktorými je aj líder formácie Josh Homme, ako sa zabávajú na párty alebo v dobrej nálade jazdia v aute. Režisérom novinky je Hiro Murai. Pieseň Smooth Sailing pochádza z albumu ...Like Clockwork, ktorý kapela vydala v júni 2013. Hudobníci sa v rámci turné k štúdiovke predstavia aj v Prahe (11.8.), tento rok vystúpia aj na rakúskom festivale Frequency či na maďarskom Szigete.


Formácia Warpaint zverejnila spoločné video k skladbám Disco//very a Keep It Healthy. Časť klipu, ktorú sprevádza skladba Disco//very, sa odohráva počas dňa a kvarteto v nej prezentuje pieseň tancujúc na ceste. Dej časti, počas ktorej je možné počuť Keep It Healthy, nakrúcali v noci a členky kapely v nej pozorujú skejtbordistov. V klipe si zahrali losangeleskí vyznávači tohto športu Justin Eldridge, Patrick Melcher, Kris Markovich, Rob Smith a Victor Zanoni. O réžiu novinky sa postaral Laban Pheidias. Obe skladby z klipu pochádzajú z druhého, eponymného albumu, ktorý kapela vydala v januári. Nahrávka obsahuje aj prvý singel Love Is to Die.


Čerstvú novinku predstavil aj americký raper Asher Roth k skladbe The World Is Not Enough, ktorá mala byť pôvodne súčasťou jeho debutovej štúdiovky Asleep in the Bread Aisle (2009), no bude sa nachádzať napokon až na jeho pripravovanom albume RetroHash. V samotnom videu sa striedajú zábery rappera, sediaceho v ošarpanej miestnosti, s ukážkami násilia, ku ktorému dochádza vo svete. Spomínaná štúdiovka RetroHash by sa mala dostať do predaja 22. apríla.


A na záver tu máme novinku od Bombay Bicycle Club. Britská formácia ponúkla videoklip k piesni To The Bone. Skupina v novinke prezentuje skladbu v prázdnej miestnosti, pričom ju na violončelo sprevádza otec bubeníka formácie Surena de Sarama.

Kapela nahrala skladbu To The Bone počas práce na albume So Long, See You Tomorrow (2014). Pieseň vyjde spolu so skladbou Reign Down na singli, ktorý formácia plánuje uviesť na trh v limitovanej edícii tisíc kusov 19. apríla pri príležitosti Record Store Day. Titul Reign Down je demo verzia skladby So Long, See You Tomorrow, ktorú skupina fanúšikom ponúkla práve na spomínanom aktuálnom albume. Skladby z neho si budú môcť vychutnať aj slovenskí fanúšikovia na tohtoročnom Grape festivale.


Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: SITA, Digitalspy.co.uk)
Foto: Digitalspy.co.uk

Súvisiaci interpreti: Calvin Harris, Katy Perry