Matej Vaník, Peter Ševčík a Peter Ďurovec tvoria hudobné zoskupenie La Gioia, ktoré má za dvanásť rokov účinkovania na konte mnoho koncertov na Slovensku i v zahraničí. V repertoári majú viac ako stovku skladieb zahraničnej, českej a slovenskej populárnej a klasickej hudby. Rok 2020 odštartovala skupina duetom so speváčkou z Kuvajtu a pokračovala úspešným koncertom v Taškente.

Berlín, Riga, Moskva ako i Madrid a Barcelona musia kvôli kríze spôsobenej koronou počkať. Trio však rozhodne nezaháľalo a nahralo nový album s názvom Per lei (Pre ňu). V poradí ôsmy album a zároveň siedmy štúdiový vyšiel 7. mája a venovaný je všetkým matkám, ktoré oslavujú svoj sviatok v druhú májovú nedeľu. Kapela má aj jeden live album - nahrávku z koncertu k 10. výročiu existencie a vydala tiež DVD. Piesne na novom albume sú nahraté v talianskom, anglickom, českom a ruskom jazyku. La Gioia ostala verná tradíciám a prepožičala si melódie známych a časom overených populárnych piesní, ktorým dala nový, súčasný a hlavne vlastný romantický šat, ktorý je príznačný pre texty piesní, ale i pre samotné hudobné spracovanie skladieb.


Videoklip z Benátok na poslednú chvíľu

Skladba Nebbia che sa (v preklade Hmla, ktorá vonia) sa dočkala aj videoklipu z nádherných Benátok počas karnevalu. Skupina La Gioia sa objavila na miestach, kde len deň predtým nakrúcal svoj najnovší film Tom Cruise. Prečo práve tam? Taliansky text piesne totiž hovorí o kedysi zabávajúcich sa a flámujúcich obyvateľoch Benátok, ktorí aby ospravedlňovali svoje hýrenie až do rána, hovorievali, že strážia hmlu. Hmlu, ktorá vonia šťastím, pretože sa sami cítili byť šťastnými počas bujarých večierkov a karnevalu. Samozrejme text treba poňať poeticky s veľkou dávkou predstavivosti.

Samotné Benátky privítali kapelu najlepšie ako mohli, a to hustou a mliečnou hmlou, presne takou, akú potrebovali do nahrávky. Pôvodný plán natočiť video v oblekoch stroskotal na zime, tak na poslednú chvíľu zmenila kapela vizáž a v civilnom oblečení prežila naozaj veľmi príjemný pracovný deň. Práve ten sa snažili zachytiť okom kamery - pravú nefalšovanú atmosféru benátskeho karnevalu. Nakrúcanie vzniklo v období, keď v Benátkach ešte nepanovali žiadne zákazy a u nás sa iba šepkalo o možných následkoch ohrozenia koronavírusom.

Tracklist albumu Per lei
1. Per Amore (orig. All for Love)
2. Perfect Symphony
3. Con La Donna (orig. You‘re a Woman)
4. Lady, Lady, Lady
5. Vivo Per Lei
6. Kôň
7. Nebbia Che Sa (orig. Neviem Byť Sám)
8. Prý Se Tomu Říka Láska
9. L'amore È Nell'aria Stasera (orig. Can You Feel the Love Tonight)
10. Sei Il Futuro (orig. Eye of the Tiger)
11. Saprai (orig. Cesta do Rozprávky)
12. Never Let Me Down Again

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Olvecká, PR manager La Gioia. Text správy sme upravili.

Foto: Archív La Gioia

Súvisiaci interpreti: La Gioia