Videoklipom Volám z ​albumu Give Masterpiece A Chance! Midi Lidi zakončili svoju rožkovú trilógiu. Ako ľudskí hrdinovia v ňom vystupujú youtuberi Anežka a Jiřík, ktorých hlasy okrem tejto skladby zaznievajú na novinke tiež v piesni Pokec s tátou.

Rožkový príbeh sledovali Midi Lidi už po tretíkrát. "V prvej časti vo videoklipe k piesni Lux vykadili rožky tanečníci na koncerte, v druhej časti Prosím, kam? sme ich stretli na ceste loďkou k moru, kedy boli napokon skôr než my. A v závere Volám už k moru doleteli a sú tam posvätné. Rovnako ako láska, priateľstvo a sloboda," hovorí frontman kapely Petr Marek.

Album Give Masterpiece a Chance! vyšlo 15. júna na CD a na dvojvinyle pod hlavičkou Bumbum Satori a v spolupráci s vydavateľstvom X Production. Okrem youtuberov Anežky a Jiříka na ňom hosťujú Roman Holý, Mardoša, detská kapela Kaťka a Baťka, grafička a VJka skupiny Midi Lidi Magdalena Hrubá a dievčenská skupina Pro Foro Interno. 

Česká trojica Midi Lidi sa s krstom nového albumu nikam neponáhľa. Bude sa konať v rámci ich jesenného turné, 7. novembra v pražskom klube MeetFactory.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Zdeněk Neusar, PR manažér kapely.

Foto: Johana Novotná

Súvisiaci interpreti: Midi Lidi