Americká rocková kapela Aerosmith zrušila plánované severoamerické turné, ktoré mala absolvovať v roku 2016. Ako uviedol gitarista Brad Whitford, dôvodom je fakt, že frontman Steven Tyler sa plne sústredí na svoj prvý sólový album, ktorý plánuje vydať práve na budúci rok.

"Steven, bohužiaľ, nechce ísť na turné. Máme trochu pocit, akoby nás opustil. On si asi myslí, že jeho sólová kariéra bude úžasná, pričom si však neuvedomuje, že fanúšikovia, aspoň podľa môjho názoru, ho chcú vidieť ako súčasť Aerosmith a nezaujíma ich, čo robí mimo kapely. Neviem, či si to uvedomuje, ale takto to chce, čiže ho nemôžeme do ničoho nútiť. Je to však pre nás sklamanie," vyhlásil v rozhovore pre magazín Billboard.

Steven Tyler už dávnejšie oznámil, že plánuje vydať sólový album inšpirovaný country a folkovou hudbou. Ako prvý singel predstavil v lete skladbu Love Is Your Name, ku ktorej zverejnil aj atraktívny kočovnícky videoklip. Za štyri mesiace od zverejnenia má takmer 10 miliónov prehratí, takže so záujmom o jeho sólovú tvorbu to asi nebude až také zlé, ako si myslia jeho spoluhráči. Faktom však je, že popularita country je porovnateľná s rockom a popom iba v USA, v iných častiach sveta ide skôr o okrajový žáner. Názov ani presný termín vydania Tylerovej sólovky zatiaľ nie je známy.


Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). V kapele okrem Tylera a Whitforda pôsobia aj Joe Perry (gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Aerosmith