Slávka Tkáčová je víťazkou aktuálneho 38. ročníka Košického zlatého pokladu, ktorý sa uskutočnil 22. októbra. Jej pesnička Zamilovaná zaujala porotu natoľko, že sa absolútne zhodli a Slávka sa tak zaradila medzi úspešných víťazov, akými v minulosti boli Beáta Dubasová, Peter Nagy, Marián Čekovský, No Name, Nocadeň, Iconito, Peter Cmorik či Tomáš Buranovský.


"Zamilovaná je moja výpoveď ako každá iná. Ak mám podnet, v momente beriem do rúk gitaru alebo sadám ku klavíru a tvorím. Môže to byť veselá záležitosť, ale i sklamanie. Zamilovaná je o pocitoch, ktoré sa dotýkajú každého z nás. O protichodných pocitoch v láske. Niekedy sme zamilovaní a aj tak sami. Možno som touto skladbou cinkla na city mnohých z nás. Niekedy zložíte pieseň v pyžame a župane, so slzami v oku a ona zarezonuje," hovorí Slávka.

Slávka Tkáčová svoju hudobnú kariéru odštartovala víťazstvom v Gospeltalente v roku 2013 a o tri roky vydala debutový album Je čas (2016). Prezentovala sa singlami Stále viac a Ná-ná-ná. Ten druhý je už súčasťou albumu Odznova (2019). Rezonujúcou sa stala aj skladba a klip Anjel strážny, ako jej výpoveď vzťahu so sestrami.


Slávkina tvorba je všeobecne poznačená úprimnou výpoveďou a vďačnosťou voči všetkému o čom spieva, výraznou vzťahovosťou a upriamením na pozitívne stránky života. Napriek niektorým pomalším skladbám, zo Slávky Tkáčovej stále cítiť dynamiku a energiu, ktorú prezentuje v klipoch a nástojčivosťou v speve. Slávka spolupracovala s výraznými hudobníkmi súčasnej hudobnej scény, a to Danielom Špinerom, Branislavom Kociovom, Jurajom Rašim či Michalom Šelepom.

Hudbe venuje odmalička. Prvé piesne zložila už na základnej škole. Je absolventkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave a aj súčasťou Bilingválnej Montessori školy, kde momentálne pôsobí. Mimoriadne zaujímavou aktivitou tejto speváčky je OZ RecyVeci Slovensko, v ktorom sa spolu so sestrami angažujú v recyklácii noseného šatstva – posúvajú ho ďalej a zároveň tým pomáhajú ľuďom, ktorí to potrebujú.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Slávka Tkáčová. Text správy sme upravili.