Kapela konečne potvrdila dátum vydania svojej trinástej, zatiaľ bezmennej štúdiovky, z ktorej zatiaľ predstavila iba jednu pieseň na konferencii v Paríži. Vyjde na začiatku jari budúceho roka pod hlavičkou vydavateľstva Columbia Records.

"Som veľmi spokojný s tým, ako album dopadol," komentuje vznik nahrávky Martin Gore a Dave Gahan ho dopĺňa: "Piesne sú veľmi živelné. Počas procesu nahrávania sme sa snažili preniesť všetky zásadné prvky našich živých vystúpení aj na album."

Už o pár mesiacov si teda budú môcť fanúšikovia vychutnať nové dielo britskej legendy, o ktorom hudobná obec ešte stále nemá príliš veľa informácií. Depeche Mode by však mali ďalšie zaujímavosti zverejniť už v najbližších týždňoch. Dovtedy bude najzaujímavejšou aktivitou spojenou s DM predovšetkým aktuálne prebiehajúca fanúšikovská akcia na Facebooku, ktorú spôsobila slovná roztržka medzi Simonom Cowellom a Martinom Goreom.

Fanúšikovia (nielen) z Veľkej Británie sa rozhodli dostať kultovú skladbu Enjoy The Silence na vrchol singlového UK chartu. Chcú tým vyjadriť podporu Martinovi Goreovi, ktorého hľadač talentov Cowell v reakcii na jeho vyjadrenie niekoľkokrát označil za šialenca.

Prečítajte si viacDM vs. Simon Cowell: bude Enjoy The Silence vianočným No. 1 singlom?

Depeche Mode - In-Studio Collage 2012

Zdroj: Sony Music Czech, Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode