Britská elektronická formácia Modestep sa na budúci rok vráti na Slovensko. V piatok 1. marca sa predstaví v Bratislave. Konkrétne dejisko jej koncertu zatiaľ nie je známe, no pravdepodobne vystúpi v Majestic Music Clube (MMC) na Karpatskej ulici.

Modestep vznikli v roku 2010, keď sa bratia Josh a Tony Friendovci spojili s Matthewom Curtisom a Nickom Tsangom. Ich prvým počinom bol v tom istom roku remix skladby Fuck You od Cee Lo Greena. Na debutovom albume Evolution Theory začali pracovať v januári 2011. Aj keď táto nahrávka stále nevyšla, predstavili z nej už single Feel Good, Sunlight, To The Stars a Show Me a Sign. Album by napokon mal vyjsť 14. januára 2013.

Modestep sa tento rok ukázali na viacerých veľkých európskych festivaloch ako Rock A Field, Dour festival, Frequency alebo Creamfields. Na Slovensku si ich mohli vychutnať návštevníci Grape festivalu, ktorý sa konal 10. a 11. augusta na letisku v Piešťanoch. Atmosféru koncertu, ktorý podľa ohlasov patril medzi najväčšie prekvapenia festivalu, si môžete pripomenúť prostredníctvom fotiek Igora Daniša v galérii alebo druhým videom, kde sú aj zábery z Grape-u.

TIP: Týždeň v elektronike: Jeff Mills posúva tanečnú hudbu do vesmíru

Modestep - Paradise (Coldplay cover)

Modestep - Highlights 2012

Informácie pochádzajú z webovej stránky modestep.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Modestep