Značka Hudba mesta pokračuje v sérii koncertov aj v roku 2014. Ten prvý sa uskutoční už 18. januára v KC Dunaj a bude venovaný formáciám Plastic Swans, Diego a Tu v dome . Po akcii bude nasledovať afterpárty v podaní DJa Tomáša Slobodu.

Nahrávka Peripheries skupiny Diego bola ocenená ako Album roka 2009 na udeľovaní cien Radio_Head Awards. Odvtedy síce nevydali žiadne CD, no postupne pracujú a tvoria nové piesne. Toto potvrdil aj líder kapely Ľuboš Kukliš, ktorý dodal, že niektoré z nich pravdepodobne zaznejú aj na koncerte v KC Dunaj.


Tu v dome, skupina zo stajne Slnko Records, v týchto dňoch pracuje na dokončení svojho nového albumu. Jej najznámejším členom je hráč na bendžo a výtvarník - Martin 'Shooty' Šútovec. Svojské pesničkárstvo Tu v dome je ťažko zaraditeľné a skupina tak pláva medzi viacerými žánrami a neváha zhudobniť aj texty básnikov ako Krasko či Seifert.


Koncertný trojlístok uzatvárajú Plastic Swans. Pätica z Banskej Bystrice sa dala dokopy v roku 2007 a odvtedy vydala jeden album s názvom Mingled Stories. Verejnosť však zaujala aj svojím EP s názvom Poems, na ktorom dala hudobnú formu básňam od svetových autorov.

O záver večera sa postará Tomáš Sloboda, líder skupín Le Payaco a Sounds Like This, s ktorými už v projekte Hudba mesta vystúpil. Spoza DJského pultu zahrá zo svojich obľúbenych vinylov.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Hrdličková z Kulturmarket.

Foto: archív kapely Plastic Swans