Francúzske zoskupenie Nouvelle Vague, ktoré ponúka originálne coververzie v bossa nova obale, zavíta po vyše šiestich rokoch opäť do Bratislavy. Unikátny projekt Marca Collina a Oliviera Libauxa sa predvedie 29. septembra v Majestic Music Clube v rámci série Dobrý výber. Koncert bude súčasťou európskeho turné, ktoré bude nasledovať po letnej šnúre v USA a Kanade.

Nouvelle Vague na ňom po covidovej prestávke s miernym oneskorením oslavujú 15 rokov na scéne - aj keď už bez zakladateľa Oliviera Libauxa, ktorý zomrel vlani v septembri vo veku 57 rokov. Predskokanom bude francúzske indie-popové duo Black Lilys a domáci projekt speváka Simona Štubniaka The Curly Simon.

Projekt Nouvelle Vague debutoval eponymným albumom v roku 2004. Libaux a spoluzakladateľ kapely Marc Collin na ňom ukázali, že známym aj menej známym hitom zo škatuliek ako new wave alebo post-punk dokážu dať aranžmány, ktoré zaujmú kritikov, ale aj širšiu verejnosť. Hovoríme o kúskoch ako This Is Not a Love Song od Public Image Limited alebo Love Will Tear Us Apart od Joy Division. Rovnako aj o skladbe In a Manner of Speaking pôvodne od kalifornskej zostavy Tuxedomoon, ktorá má spomedzi ich piesní najviac prehratí na Spotify či Youtube.


Odvtedy Nouvelle Vague vydali ďalšie štyri štúdiovky a pravidelne koncertovali po celom svete. Naživo sú podobne pôsobiví ako na nahrávkach, a to najmä vďaka speváčkam. Na aktuálnych koncertoch s nimi spievajú Austrálčanka Phoebe Killdeer a Francúzka Mélanie Pain, obe sa ukážu i v našom hlavnom meste. V minulosti u nás vystúpili v Slovenskom rozhlase, v KC Dunaj a naposledy v Starej tržnici.

Septembrový koncert Nouvelle Vague bude súčasťou spomenutej koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC v minulosti hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour, Movits!, Lamb, The Young Gods či HVOB.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Ján Papáč. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Nouvelle Vague