Americký spevák Justin Timberlake opäť dokazuje, že vo svete pop music patrí medzi tých, ktorí medzi prvými reflektujú a podporujú aktuálne trendy v hudobnom priemysle. Svoj aktuálny album The 20/20 Experience (2013) a jeho pripravované pokračovanie The 20/20 Experience: 2 of 2 sa rozhodol vydať na vinyle.

Obidve nahrávky vyjdú ako kolekcia štyroch platní, ktorá sa v USA dostane do predaja 1. októbra, čiže štyri dni po vydaní novinky The 20/20 Experience: 2 of 2. Z tej niekdajší člen skupiny 'N Sync predstavil zatiaľ singel Take Back The Night s pôsobivým tanečným videoklipom.

V tomto roku sú celosvetové predaje vinylových platní najlepšie za posledných 15 rokov. Za prvých šesť mesiacov roka sa podľa americkej agentúry Nielsen SoundScan v USA predali takmer tri milióny nových vinylových nahrávok, čo je o vyše tretinu viac ako v prvej polovici roka 2012.

V rámci hudobného mainstreamu sú v tomto smere najväčšími propagátormi platní elektronickí vizionári Daft Punk, ktorých album patrí medzi najpredávanejšie nahrávky roka nielen na CD a digitálne, ale aj na vinyle. Timberlake plánuje na tento trend nadviazať a vzhľadom na koncept jeho (dvoj)albumu by mohol byť aj v jeho prípade o vinyl veľký záujem.

Viac si o renesancii vinylových platní môžete prečítať v obsiahlom článku na stránke denníka SME: Vinylový zombie. Platne prežili cédečka

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Factmag.com, Kultura.sme.sk
Foto: Tom Munro / Sony Music

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake