Skupina Korben Dallas sa rozhodla fanúšikom skrátiť čakanie na tretí album zverejnením prvých dvoch videí z unikátneho vystúpenia so symfonickým orchestrom. Pred vypredanou bratislavskou Starou tržnicou odohrala kapela koncom júna koncert, ktorý patril k vrcholom tohtoročného Viva Musica! festivalu.

S orchestrom Sinfonietta Bratislava, ktorý dirigoval Braňo Kostka, odohrala skupina skladby z prvých dvoch albumov Pekné cesty (2011) a Karnevalová vrana (2013). Piesne prearanžoval Slavo Solovic, ktorý do nich priniesol výrazný autorský vklad. Záznam z festivalu Viva Musica! 2014 (reportáž) obohatený o ďalšie pesničky s orchestrom plánuje Korben Dallas v priebehu budúceho roka vydať ako samostatný album.

Korben Dallas Symphony Zdroj: PR

Ešte predtým však 15. októbra vo vydavateľstve Slnko Records vydá svoj tretí album Banská Bystrica. Nahrávalo sa opäť v Lvgnc Studios Mareka Rakovického, ktorý nahrávku aj mixoval. Triu Juraj Benetin (spev, gitara), Ozo Guttler (bicie), Lukáš Fila (basa) okrem tradičného hosťa Ľuboslava Petrušku z Chiki Liki Tu-a na novinke vypomohla aj trojica silných žien – Jana Kirschner hosťuje v už zverejnenom videosingli Spolu, spisovateľka Monika Kompaníková znovu prispela textom a holandská fotografka Illah Van Oijen sa postarala o booklet.

Banská Bystrica patrí medzi najočakávanejšie slovenské albumy tohtoročnej jesene. Predchádzajúca platňa Karnevalová vrana skupine vyniesla ceny Album roka, Singel roka (Otec) a Koncertná kapela/interpret roka na marcových Radio_Head Awards a aj vyše roka po vydaní patrí medzi najhranejšie slovenské albumy na Spotify či Deezer. Nový album skupina podporí jesenným turné, krst sa uskutoční 29. októbra v bratislavskom Majestic Music Clube. Tento koncert bude zároveň prvým zo štvorice vystúpení so spriaznenou českou kapelou Zrní.


Videozáznamy z koncertu so symfonickým orchestrom režírovala Lucia Halmová, ktorá v piatok (12.9.) v kinosále FTF VŠMU odpremiérovala svoj absolventský film L.S.D.

Text: Hudba.sk
Foto: Zdenko Hanout - Viva Musica!

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas