Keď britská speváčka Adele vydala vlani v novembri album 30 a neskôr z neho predstavila druhý singel s názvom Oh My God, fanúšikovia a fanúšičky iste čakali, kedy k nemu zverejní aj videoklip. Dočkali sa a potešila ich opäť veľmi kvalitným vizuálom.

Adele patrí k interpretkám, ktoré nijak extra nevybočujú z priemerného spôsobu propagácie svojej tvorby. Odliadnuc od veľmi osobného príbehu, ktorý motivoval vznik novej štúdiovky. No vďaka svojím prednostiam, medzi ktoré patria jej veľký hlas a osobnosť, predsa len v istom zmysle vybočuje. Podobne je na tom aj jej nový klip, ktorý sa možno javí ako bežný, no napokon môže zanechať oveľa väčší dojem.

Spolupráca s módnou špičkou aj režisérom jej prelomového klipu

Svojich priaznivcov pripravovala na klip v uplynulom čase niekoľkými teasermi, v ktorých ponúkla zábery z nakrúcania, a už vďaka nim bolo zjavné, že sa máme na čo tešiť. Dnes si už môžeme pozrieť kompletný výsledok a stojí za to. Adele v klipe vystrieda niekoľko kostýmov. Ako prezradila, postarali sa o ne renomované mená a značky módneho priemyslu Harris Reed, Louis Vuitton a Vivienne Westwood.

Nie sú to však len kostýmy, ktoré zaručujú kvalitný zážitok. Vizuálne zaujímavý počin, ktorý postupne graduje, si zobral na starosť režisér Sam Brown. Kto si spomenul hneď v úvode novinky na videoklip k jej prelomovému singlu Rolling in the Deep z albumu 21 (2011), ten má veľmi dobrý postreh, pretože obidva klipy režíroval Brown. Jeho rukopis za kamerou je tu citeľný.


V dramatickej čiernobielej novinke využil svetlá, jednoduché filmové triky a najmä skvelú choreografiu, ktorá dokonale sprevádza náladu a chytľavú melódiu skladby z produkcie Grega Kurstina. V klipe sa okrem Adele objavujú tanečníci a tanečnice, žena na koni, anakonda či horiaca stolička. Pocitovo vyvoláva organizovaný chaos, pričom v scénach odkazuje na sexualitu, agresiu, zábavu i smútok. Akoby chceli ukázať ľudské črty, ktoré všetkých spájajú a vychádzajú z jednej podstaty. Celý tento podtext podčiarkne v závere Adele, keď si odhryzne z jablka, ktoré ukázali už v prvom zábere.

Adele sa nezabudla poďakovať režisérovi aj celému tímu za skvelú spoluprácu. "Pracovať so Samom Brownom po desiatich rokoch bolo nostalgické," povedala. Ďalej ozrejmila, že klip nakrúcali v deň, keď vyšiel singel Easy On Me. Všetci na pľaci boli profesionáli a dali si záležať na každom detaile. "Ďakujem vám všetkým za vašu trpezlivosť, vďaka ktorej sme to mohli dať všetko dokopy. Bola to naozaj zábava," napísala 33-ročná rodáčka z Londýna.

Úspech nového albumu spečatí rezidenciou v Las Vegas

Držiteľka 15 cien Grammy slávi s albumom 30 (recenzia) úspech, ktorý zrejme nikoho neprekvapil. Vyšplhal sa na prvé miesto v UK Charte aj v americkom rebríčku Billboard 200, čo sa jej podarilo aj s predchádzajúci albumami 25 (2015) a spomínaným 21. Jej debut síce obsadil jednotku v britskej hitparáde, no v USA sa dostal najvyššie na štvrtú priečku.

Darilo sa aj prvému singlu z 30. Pieseň Easy On Me, na ktorej spolupracoval Chris Stapleton, valcovala singlové rebríčky vo viacerých krajinách. Oh My God je na tom len o niečo horšie, singel sa dostal do top 5 či top 10 po celom svete.

Už o týždeň odštartuje Adele štvormesačnú koncertnú rezidenciu v sále The Colosseum v slávnom hoteli Caesars Palace v Las Vegas pod názvom Weekends with Adele. Od 21. januára do 16. apríla tam bude mať každý víkend dva koncerty. Celkovo tak ponúkne 24 vystúpení a za každé by si mala pripísať na konto dva milióny dolárov (1,74 mil. Eur).


Autor: Lukáš Dedík
Foto: Facebook.com/adele

Súvisiaci interpreti: Adele