Po niekoľkoročnej odmlke a v novej zostave vystúpi 16. apríla v Bratislave legendárna alternatívna skupina z 90-tych rokov Tornádo Lue. Okrem starých hitov ako Cesta domů, Jak to doopravdy bylo či Sladké je žít predstaví kapela aj nové skladby, medzi ktorými nebude chýbať ani novinka Nikto není.

Tornádo Lue zahrá v Kultúrnom centre Dunaj ako trio v zložení Jana Tóthová (spev), Pavol Murín (gitara) a Juraj Hladný (klávesy). "Chcela som nájsť v starých pesničkách nanovo niečo, čo by ma prekvapilo, o čom som dodnes nevedela, že tam je. Ideme, dúfam k podstate, bez ozdôb a vedľajších efektov. Menej členov v skupine vytvára možnosť pre niečo také ako spiklenectvo," uviedla Jana Tóthová.

Skupina Tornádo Lue patrila spolu s Polemicom, Kosou z nosa či Pieckou AE k prvým ponovembrovým alternatívnym kapelám na Slovensku a spoločne s nimi vytvárala atmosféru legendárneho klubu na Kominárskej či alternatívneho Rádia Ragtime. Hudba tejto formácie pravidelne láka aj filmových tvorcov. Snáď najznámejšou je titulná pieseň z filmu Divoké včely režiséra Bohdana Slámu - Jak to doopravdy bylo.

Tornádo Lue - Nikto není

Vstupenky na pondelňajší koncert je možné zakúpiť v predpredaji cez internetovú stránku www.orepole.sk za 6 €. Na mieste bude ich cena 8 €. Koncert začína o 20:00, o afterparty sa postarajú Hank – The DJ a DJ Plastelina.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.