Česká koncertná premiéra slávnej bristolskej kapely Portishead sa blíži. Už v stredu 19. júna vystúpi v pražskej Tipsport Aréne na Výstavisku v Holešoviciach. Ako predkapelu si priekopníci trip-hopu privezú londýnsku post-punkovú formáciu Savages.

Portishead sa českým fanúšikom predvedú v pre nich netradične veľkom štadiónovom priestore a podľa organizátorov čaká návštevníkov výnimočný zážitok so skvelým zvukom a veľkoplošnou projekciou. Beth Gibbons, Geoff Barrow a Adrian Utley spoločne s ďalšími členmi koncertnej zostavy, ktorú sme pred dvoma rokmi mali možnosť zažiť na Pohode, predstavia prierez svojou diskografiou. Napriek tomu, že za viac než 20 rokov na scéne vydali len tri albumy, stali sa v 90. rokoch s nahrávkami Dummy (1994) a Portishead (1997) jedným z najväčších strojcov úspechu žánra trip-hop, aby sa po návrate na scénu v roku 2008 na albume Third reinkarnovali s výraznou príchuťou post-rocku a experimentálnej elektroniky.

Predkapelu Savages tvoria štyri hudobníčky - Jehnny Beth (spev), Gemma Thompson (gitara), Ayse Hassan (basgitara) a Fay Milton (bubeník). Ich surový a temný štýl pripomínajúci ranú tvorbu Public Image Ltd., Siouxsie and the Banshees alebo Joy Division zaujal už množstvo svetových médií, vrátane kritikov z rešpektovaných denníkov a magazínov ako The Guardian, The Observer, New Musical Express (NME), Pitchfork Media, či Louder Than War.

Dva lístky na koncert ste mohli vyhrať v našej súťaži. Vstupenky sú stále v predaji, viac info na www.charmusic.cz.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry ArtsMarketing.CZ.

Súvisiaci interpreti: Portishead