Bratislava bude už 14. októbra hostiť koncert Joea Satrianiho. Málokto vie, že medzi žiakov tohto fenomenálneho gitaristu patrili aj svetové hviezdy ako Kirk Hammett z kapely Metallica či gitarový virtuóz Steve Vai. Svetoznámy hudobník očaril aj špičkového slovenského gitaristu Michala Kovalčíka zo skupiny Indigo Petra Nagya.

"Joea Satrianiho poznám už 25 rokov, zaevidoval som ho ako učiteľa Kirka Hammetta z Metallicy a Stevea Vaia, ktorí sa určite aj cez tohto pána učiteľa prešupli do ďalšej ligy. Musím povedať, že dodnes je pre mňa jeho tvorba veľmi solídna inštrumentálna muzika bez nejakého okázalého predvádzania. Proste veľké majstrovstvo, remeslo ako hrom. Neviem, či je to v jeho talianskom pôvode, ale napriek tomu, že je to z veľkej časti inštrumentálna hudba, stále ostáva pri pesničkovosti," vysvetlil Michal Kovalčík, ktorý sa na koncert v hlavnom meste Slovenska veľmi teší.

"Roky dozadu som odoberal časopis Guitar a Satriani tam mal pravidelne pesničky, nie, že by som sa ho snažil napodobňovať, ale vždy som si pozeral, čo robí. On bol veľký majster moderných techník, všetky tie veci, ktoré poznáme vo vycizelovanej podobe od Steva Vaia, tak Joe Satriani začínal. Keď budem mať voľno, stopercentne na koncert pôjdem, je to proste fenomenálny človek. Aj ľudsky na mňa pôsobí prívetivo, príjemne, aspoň z toho, čo som si o ňom prečítal a videl nejaké rozhovory, je to solídny chlapík," uzavrel s úsmevom gitarista kapely Indigo.

Špičkový gitarista a multiinštrumentalista Joe Satriani predstaví 14. októbra v bratislavskej Aegon Aréne NTC slovenskému publiku svoj 15. album s názvom Shockwave Supernova. Po jeho boku sa predstavia ďalší vynikajúci hudobníci - klávesák Mike Keneally, basgitarista Bryan Beller a bubeník Marco Minnemann. Európska časť turné k novému albumu začne 17. septembra vo Francúzsku a bude pokračovať 30 koncertami po celom svete.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.