Americký hudobník B.B. King zomrel prirodzenou smrťou, ktorú zapríčinili najmä Alzheimerova choroba, ďalej aj ischemická choroba srdca, cukrovka, zlyhanie srdca, vysoký krvný tlak a poškodenie mozgu v dôsledku slabého prítoku krvi.

Vyplýva to z oficiálnej správy, ktorú v pondelok zverejnili zástupcovia kancelárie koronera z Clark County. Príčinu smrti určili po výsledkoch pitvy, toxikologických testov a tiež konzultácii s neuropatológom. B.B. King tiež utrpel niekoľko mŕtvic, no tie ho nezabili. "Môžeme s istotou povedať, že pán King zomrel prirodzenou smrťou," vyjadril sa koroner John Fudenberg.
 
Dcéry B.B. Kinga pritom po otcovej smrti uviedli, že za úmrtie legendárneho gitaristu môžu jeho niekdajšia manažérka LaVerne Toney a tiež osobný asistent Myron Johnson, ktorí ho otrávili. Povedali, že im spomínaná dvojica nedovolila navštíviť otca v posledných dňoch jeho života, pričom Johnson bol pri muzikantovi ako jediný, keď posledný raz vydýchol. Toney, ktorá pre bluesmana pracovala 39 rokov, tiež spravuje pozostalosť uznávaného muzikanta.


Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis 

Súvisiaci interpreti: B.B. King