Slovenská prvá vicemiss z roku 2020 Viktória Podmanická sa pred odletom do Japonska, kde tento mesiac reprezentovala Slovensko na medzinárodnej súťaži Miss International, zastavila v malebnej obci neďaleko Bratislavy. Stretla sa tam s vyhľadávaným učiteľom klavíra a skladateľom, ktorý v historickom kaštieli nakrúcal videoklip k svojej novej skladbe One Heart One World.

Nešlo o náhodné stretnutie. Michal Mrocek si šarmantnú Banskobystričanku Viktóriu Podmanickú vybral a požiadal ju o účinkovanie v jeho videoklipe. Aj keď bola pred finále svetovej súťaže krásy časovo veľmi vyťažená, emóciami nabitá klavírna skladba ju očarila a po jej vypočutí s účinkovaním v klipe ihneď súhlasila.

"Veľmi ma potešilo, že Viktória, aj keď sme sa predtým osobne nepoznali, súhlasila s účinkovaním vo videoklipe. Dodala mojej skladbe svoju krásu a šarm," prezradil skladateľ. Okrem krásnej brunetky, ktorá je aktuálne v Japonsku, kde sa zúčastnila finále Miss International, vo videoklipe k piesni One Heart One World účinkujú aj dve pôvabné tanečníčky Lucia MichálikováTereza Húsková, ktoré tu vystupujú v role baletiek.


Režisérsku taktovku si zobral do rúk Peter Balent, ktorý je známy svojou spoluprácou s Tinou, Alanom Murinom či dídžejom EKG. "Bola to moja druhá spolupráca s Petrom. Plne mi vyhovuje jeho prístup k práci. Je to profesionál, na ktorého sa môžem vo všetkých smeroch spoľahnúť," doplnil hudobník.

Michal Mrocek je slovenský učiteľ klavíra, klavirista a skladateľ s presahom do zahraničia vo forme spolupráce na viacerých medzinárodných projektoch. Pri výučbe využíva vlastnú inovatívnu metódu individuálneho prístupu, ktorá skracuje dobu výučby oproti bežnému pedagogickému plánu na minimum a umožňuje tak žiakom v rekordne krátkom čase hrať skladby z nôt podľa vlastného výberu a zamerania. Vyhýba sa tak všeobecne zaužívanému trendu výučby zdĺhavým precvičovaním skladieb, ktoré nie sú klientom blízke.

Vďaka tomuto prístupu sa stal jedným z najvyhľadávanejších učiteľov klavíra. Okrem bohatej pedagogickej praxe využíva aj cenné znalosti nadobudnuté na renomovaných školách. Viac ako skúsenosti a dosiahnuté vzdelanie však za Michala hovoria referencie spokojných klientov, ktorých počet za 13 rokov jeho pedagogickej praxe predstavuje viac než 100 a to v rôznych vekových kategóriách (od detí po seniorov), profesiách (od študentov po vrcholových manažérov) a stupňoch znalosti hry na klavíri (od začiatočníkov až po skúsených klaviristov).

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Mrocek. Správu sme upravili. Viac sa dozviete na umelcovej oficiálnej stránke michalmrocek.sk.