Na tohtoročnom odovzdávaní cien Grammy, ktoré rozdajú 26. januára v losangeleskom Staples Center, vystúpia aj Paul McCartney a Ringo Starr z legendárnej britskej kapely The Beatles. Hudobníci si taktiež v mene svojej už neaktívnej skupiny prevezmú cenu Grammy za celoživotné dielo.

Okrem nich na ceremoniáli, ktorý bude moderovať raper a herec LL Cool J, vystúpia napríklad aj Daft Punk so Steviem Wonderom, Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom, ďalej Lorde, Katy Perry, Robin Thicke, Taylor Swift, Macklemore & Ryan Lewis, John Legend, Metallica, Imagine Dragons s Kendrickom Lamarom alebo Pink s Nateom Ruessom.

Grammy Awards 2014 sa uskutočnia už 26. januára. Pozrite si nominácie

The Beatles bude okrem Grammy za celoživotné dielo venovaný aj špeciálny program s názvom The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles (Noc, ktorá zmenila Ameriku: pocta Grammy pre The Beatles). Ten bude odvysielaný v nedeľu 9. februára, teda presne 50 rokov po tom, čo sa legendárni "chrobáci" predstavili pri svojej prvej ceste do USA v televíznej šou Eda Sullivana.

Kvôli uvedenému programu sa po niekoľkých rokoch dá opäť dohromady formácia Eurythmics. Okrem nej sa v pocte The Beatles predstavia aj iní umelci. John Mayer a Keith Urban spoločne predvedú skladbu Don't Let Me Down, Alicia Keys a John Legend zaspievajú pieseň Let It Be a podľa dostupných informácií v programe vystúpi aj formácia Maroon 5 a ďalší hostia.

Vystúpenie pod hlavičkou Grammy by však nemuselo byť pre McCartneyho a Starra jediným spoločným. Podľa serveru iDnes.cz totiž kolujú informácie o tom, že by sa táto dvojica mala 7. februára objaviť aj v televíznej šou Davida Lettermana.


Zdroj: SITA, iDnes.cz, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Stephen Chernin

Súvisiaci interpreti: The Beatles