Tento týždeň organizátori festivalu Pohoda tešia najmä fanúšikov elektronickej hudby. Po súčasnom ťahúňovi menom SBTRKT dnes odhalili meno, ktorému by určite mnohí bez váhania dali prívlastok legenda. Minimálne v rámci katalógu prestížnych britských vydavateľstiev Ninja Tune a Tru Thoughts ňou Bonobo nepochybne je.

Simon Green alias Bonobo sa naposledy na Slovensku predstavil v roku 2008 na Wilsonicu, na vystúpenie s osemčlennou kapelou spomínajú aj organizátori Pohody. "Magické downtempové spojenie elektroniky s mixom rôznych hudobných žánrov a brilantnej živej kapely sľubuje ďalší nezabudnuteľný hudobný zážitok," uvádzajú na oficiálnej stránke Pohodafestival.sk, a my sa tak môžeme tešiť, že na rozdiel od Justice, Amona Tobina a spomínaného SBTRKT nepôjde "len" o DJ set.

Po piatich rokoch sa navyše Green vráti s čerstvými skladbami, keďže 1. apríla vydáva na značke Ninja Tune očakávaný piaty album The North Borders. Fanúšikovia si naň museli počkať tri roky, okrem iného sa môžu tešiť aj na spoluprácu s Erykah Badu. Ako sme informovali v našom týždenníku o elektronickej hudbe, prvou ochutnávkou albumu je singel Cirrus, ktorý mal premiéru 20. januára, o pár dní neskôr uzrel svetlo sveta aj videoklip.

"Bonobo je majster vo vytváraní štruktúrovaných nálad, ktoré poslucháča zahalia do jemného oparu prchavých basových liniek a teplých akustických podtónov, zahalených závojom delikátnych perkusií, tancujúceho cinkania a dokonale umiestneného klikania. Svojou jedinečnou zmesou vintage samplov, hiphopovo-funkových bítov a schopnosti rozjasniť každý priestor unikátnym elektronickým zvukom Green inšpiroval celé generácie hudobníkov," napísala po vypočutí novinky Michaela Ivaničová a vystihla to dokonale. Máme sa na čo tešiť.

Mimochodom, v utorok (19.2.) o 10:00 sa koná tlačová konferencia Pohody, na ktorej bude zverejnené ďalšie veľké meno.




Text: Hudba.sk (zdroj: Pohodafestival.sk, archív)
Foto: Facebook.com/bonoboofficial

Súvisiaci interpreti: Bonobo