Americký hudobník, spevák a producent Moby včera oslávil svoju celoživotnú lásku k živým tvorom novým videoklipom. Nakrútil ho k piesni A Simple Love a okrem hudobníkov v ňom môžete vidieť aj množstvo ošípaných.

Niektoré scény vznikli vo Farm Sanctuary, čo je americká organizácia zameraná na ochranu zvierat. "Pekného Valentína, tu je moje vyznanie lásky zvieratám a ľuďom, ktorí ich milujú a zachraňujú," uviedol k videu Moby, ktorý je už 30 rokov vegánom a pravidelne robí v tomto smere osvetu nielen prostredníctvom svojej hudby.
 
Skladba A Simple Love sa nachádza na albume These Systems Are Failing (2016), ktorý hudobník nahral v spolupráci s The Void Pacific Choir. Newyorský dídžej, producent a multiinštrumentalista nahrávku už od začiatku jej propagácie prezentoval ako politickú výpoveď a občiansky protest.

Venuje sa na nej rôznym témam, jednou z hlavných je práve necitlivé nakladanie so zvieratami v rámci potravinárskeho biznisu. Na utrpenie zvierat poukázal aj v klipe k prvému singlu Don't Leave Me. V druhom videoklipe Are You Lost in the World Like Me? zase ukázal svet, v ktorom ľudí úplne ovládli smartfóny.


Moby, vlastným menom Richard Melville Hall, má na konte albumy Moby (1992), Ambient (1993), Everything Is Wrong (1995), Animal Rights (1996), Play (1999), 18 (2002), Hotel (2005), Last Night (2008), Wait For Me (2009), Destroyed (2011), Innocents (2013,) Long Ambients 1: Calm. Sleep. (2016) a spomínaný These Systems Are Failing.

Medzi jeho úspešné single patria napríklad Natural Blues, Porcelain, We Are All Made of Stars, In This World alebo Lift Me Up. Je príbuzným zosnulého amerického spisovateľa Hermana Melvilla, autora románu Biela veľryba (1851).

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/mobymusic

Súvisiaci interpreti: Moby