Cyklus koncertov City Sounds už 22. apríla do Bratislavy privezie formácie Victor Wooten Band a Juraj Griglák Trio. V rámci prvej menovanej skupiny sa dokonca na pódiu objavia traja bratia Wootenovci, ktorí sa chopia basgitary, kláves a gitary.

V zostave kapely slávneho jazzmana totiž nastala náhla zmena, vďaka ktorej sa fanúšikovia môžu tešiť na troch bratov Wootenovcov na jednom pódiu poprvýkrát na Slovensku. S Victorom, ktorého hlavným nástrojom je basgitara, v bratislavskom Ateliéri Babylon vystúpia Derico Watson (bicie), Krystal Peterson (spev), Joseph Wooten (klávesy) a Elijah Wooten (gitara).

Americký jazzfunkový skladateľ, producent, aranžér a multiinštrumentalista Victor Lemonte Wooten bol za svoju tvorbu päťkrát odmenený cenou Grammy. Ako člen kapely Béla Fleck & The Flecktones získal ako basgitarista viac ocenení než ktorýkoľvek iný na svete. Ako jediný sa tiež viac ako raz stal Basgitaristom roka podľa časopisu Bass Player. Tento prestížny titul mu bol udelený trikrát. Popri nahrávaní a produkovaní albumov, či už v spoluprácach so špičkovými hudobníkmi alebo sólovo, sa intenzívne sa venuje svojej veľkej vášni: šíreniu posolstva hry na basgitaru prostredníctvom svojich kurzov, školení a seminárov.


O kvalitný rozbeh večera sa postará kapela Juraj Griglák Trio, ktorú tvorí basgitarista Griglák spolu s bubeníkom Martinom Valihorom a klaviristom Eugenom Vizvárym. V triu našli spoločnú polohu v elektro-akustickom duchu s prvkami jazzu, funku, neosoulu aj R'n'B. Na aprílovom dvojkoncerte zahrajú špičkoví slovenskí hudobníci kompozície prevažne z Jurajových a Eugenových nových albumov Time to Fly a Part One.

Cyklus koncertov City Sounds za posledný rok priniesol vystúpenia kráľovnej jazzu Diane Reeves, Johna Scofielda, Al di Meola či nedávny vokálny gejzír spontánnosti Kurta Ellinga. Aktuálny dvojkoncert Victor Wooten Band a Juraj Griglák Trio, ktorý sa uskutoční 22. apríla v Ateliéri Babylon, podporilo Veľvyslanectvo USA v Bratislave a SOZA.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek. Viac na www.citysounds.sk.